1 Läs mer >>Innan jobbet var jag förbi på hotellet och lämnade 6 stycken gårdsvärpta ägg till bästa svägerkan.

Nästa gång ska jag göra en finare etikett.

Smedjegårdens ägg

6 Läs mer >>

Färgar håret lite i all hast innan jobbet på cafét. Hem ikväll och packa det sista. Jag fick plats med lite till efter en provpackning så ev. åker det med en klänning också, trots att det förmodligen kommer regna. Man vet aldrig!

Det blir inga uppdateringar från och med nu (kanske ikväll) tills jag kommer hem igen (måndag kväll)!

Jag rensade lite på gården igår och när jag skulle slänga ris och döda växter i skogen fann jag omgående  en sån total stillhet och  inre frid att det nästan gjorde ont i hjärtat. Jag fastnar utan undantag en bra stund varje gång jag hamnar där.
 

När lugnet lägger sig

1 Läs mer >>

Förbereder och packar inför helgens Mc-träff i Norrtälje.


Kjol och blus verkar ju vara toppen att åka i!

Försöker göra lite fint på gården också, men det blåser ju så jävligt (och svinkallt) så jag gör mig icke besväret att kratta (verkligen jättesynd...)

Om nån timme eller så ska jag till naprapaten och fixa nacken.

Mc

0 Läs mer >>

Sol men isande kalla vindar. Känns mer som höst än försommar.

Tänker ägna dagen åt min affärsplan. Skrev en under smidesutbildningen som jag ska uppdatera och komplettera. Nu börjar det bli hög tid att få igång den här karusellen!Tack Åsa som fixade en vit bakgrund till loggan!

Måste rensa rabatterna också, även om jag är måttligt intresserad av sånt..

Dags för en åktur

0 Läs mer >>

Då ska vi se vad som hänt de senaste dagarna då...


På fredag kväll kom Håkan med ett lass virke som skulle kapas och klyvas.


Håkan stod för kapningen på fredag och under lördagen hjälptes vi åt att klyva.


Många knubbar blev det.. 


Ännu en av de fantastiska grannarna var inblandad på så sätt att han lånat ut sin vedklyv. Skulle kunna drista mig att säga att det är en av världens bästa uppfinningar. Och lika tillfredställande är det att se och höra en knubbe knaka och klyvas i fina delar som att man skotta en riktigt rak kant i snön..

Efter det, och redan då hyfsat trött (och med sönderbrända axlar) åkte jag till hotellet för att jobba till kl 2. Låt oss säga att jag var hyfsat mör när jag åkte hem. Inga problem att somna om man säger så. Men Super-Håkan fortsatt efter att jag åkt till jobbat och klöv och staplade det sista. Och det var inte lite som var kvar ska jag tala om. Allt som allt ca 10 kubik så nu har jag så jag klarar mig.


Så här ljust och fint var det när jag var hemma 2.30

På söndag var planen att plugga starta-eget hos Håkan (eftersom jag aldrig kan sitta still när jag är hemma), satte mig tillrätta ute i solen, endast för att finna ett mail från min lärare på smidesutbildningen tillika ordförande i Konstsmidesföreningen som innebar att jag fick ägna tiden åt att skriva en presentation som kommer i tidningen inom kort.

Åkte hem och släppte ut hönsen och pysslade på gården. På eftermiddagen kom Håkan och vi tog en mycket behaglig tur på hans Harley. Tränar lite inför de 65 mil vi ska åka på fredag då det är mc-träff i Norrtälje!

Jahaha!

2 Läs mer >>

For och lämnade det lilla jag smidit. Efter rådfrågning av min kära mor och Carina på slöjdarnas så höjde jag priset på mina servettringar.


(Glömde ta kort på den andra varianten, skit också)

Ska bli spännande att se om det finns något intresse. Nu är jag sugen på att göra lite kopparsmycken också...

Slöjdarnas Hus är förövrigt absolut värt ett besök. Inte mindre än 105 olika slöjdare har alster till försäljning. Jag är definitivt ett stort fan av Jögge Sundqvist som är träsnidare.


Haha, hittade ett lite annorlunda alster av honom idag!

Slöjdarnas Hus

0 Läs mer >>

Den där jävla hunden alltså! Hade satt honom i löplina (eller snöre som jag hittat i ladan) eftersom jag öppnat upp så hönsen skulle kunna gå ut. Han satt och gruffade och skällde så fort en höna syntes till, men inget mer med det. Tills jag lägligt nog pratade i telefon, då jävlar skulle någon dö. 'Snärt' sa snöret och Ragnar flög in i ladan. Jag hörde en höna skrika och medans jag sprang som aldrig förr trodde jag att hönans sista stund var kommen. Mitt skrikande oig tydligen skruv plötsligt och han kom krälande utmed golvet med en fjäder i munnen.


Samma sekund som han sväljer ner fjädern...

Nu gick det TACK OCH LOV bra. Förutom en fjäder eller två mindre var hönan helt oskadd. Förutom chockad då. Nu är det jävlarimig slut på silkesvantarna. Hönor ute - hund inne.

I förmiddags var jag i Östervik igen och smidde, så himla bra jag trivs där alltså. Hans, du har byggt en jättemysig smedja! Det blev krokar, kapsylöppnare och servettringar.


Servettringarna kan nog bli riktigt bra så småningom. Nu syns det inte här, men "svansarna" har jag putsat upp, resten är lite sådär snyggt mörkt på väg att bli grönt. Enklast möjligast, men jag har en variant till och fler på lager i huvudet. Det kommer mera helt enkelt!


Fortsatte på "grillringen".


Hittade vid ett tidigare tillfälle ett överväxt lager i skogen som jag använde mig av utöver de stenar jag redan hade. Funka fint. Köpte dessutom en muraryxa (tror det heter så) på smidesträffen i Granbergsdal förra året som kom mycket väl till pass nu, då de som låg i skogen hade gammalt bruk kvar på sig.

Mordisk

0 Läs mer >>

Hoppla hejsan, jag glömde visst av att blogga igår.

Började dagen som vanligt med att kolla till hönsen och ge dem lite frukost, Ragge rastades till hans (och min) stora lycka i skogen. Jag mår icket så bra någon annan stans som jag gör i skogen.

Dagen fortsatte i Östervik där jag fortsatte smida krokar och kapsyler. Skulle även experimentera lite med några servettringar och hade med mig (vad jag trodde var) en järntråd som jag hittat på rulle i ladan. Den betedde sig jättekonstigt när jag smidde, jättemjuk och smälte vid ett tillfälle. Det berodde vid närmare inspektion på att det var koppar, sicket fynd! Servettringen blev frän, lite småjusteringar idag så ska det nog bli bra.

När jag kom hem släppte jag ut hönsen, eller jag öppnade, men de vågade inte gå ut...Så jag tvingade ut en upprörd Estelle som ändå väldigt snart fann sig tillrätta pickandes i gräset och sedan solbadandes. De små vågade sig aldrig ut.När jag gick här och donade på gården (i det här fallet snarare i skogen) upptäckte jag detta som gått mig helt förbi fram tills igår. Hur har jag kunnat missa!?

Började bygga på en "grillring" av gamla tegelstenar. Fast det är inte tegelstenar utan cement/betong (vad är skillnaden?) nåväl ni fattar vad jag menar hoppas jag. Ett litet steg närmare en grillplats i alla fall.

Sen trilskas nackan. Sen den dagen det sa 'riiitch' när jag sträckte på mig och jag är hela tiden ett liiiitet knyck ifrån nackspärr känner jag. Skrev upp mig på en naprapattid nästa vecka... 

En bra dag

1 Läs mer >>

Äntligen! Idag blev det mest verktyg, som jag behöver för att göra mina kapsylöppnare bland annat, men också en och annan drakkrok.

Slöjdarnas Hus öppnar på fredag och då måste jag ju ha lite grejer till försäljning...Måste göra ett större nitverktyg (eller vad det heter, spikdriv heter det på Jula såg jag), som jag gör den där lilla "kulan" av på kapsylen. Gjorde den idag av bilfjäder jag fick av mekanikern som lagade min bil i vintras, men jag behöver lite grövre material för att göra en större. Men inga problem, jag har hur mycket som helst i gömmorna jag kan använda mig av!

Smide i Östervik

0 Läs mer >>

Känner mig ganska säker på temat jag vill ha på utställningen på Slöjdarnas hus 21 juli - 3 augusti.

 ~ ÅTERBRUK ~

Det ska bara smidas av saker jag hittar i skogen. Inte så dumt tror jag.

Tema

0 Läs mer >>

Idag fick jag lov av Håkan att ta vad jag ville ha i den övervuxna skrot  fyndhögen i skogen på hans gård. Jaaaa!Jag fick med mig 2 gamla vagnshjul (träet hade dessvärre ruttnat bort, men det funkar utmärkt ändå), en och en halv sparkmed, ett litet remhjul (till någon gammal maskin), en spade utan skaft och två emaljbyttor.Av spaden ska jag göra ett fat eller en skål.

Hurra, mera fynd!

0 Läs mer >>

I fredags förmiddag höll jag på att bli en höna fattigare... Det var fint väder och jag ville så gärna släppa ut de små liven på grönbete. Jag öppnade åt dem så de kunde gå genom ladan (fortfarande massa snö på baksidan där deras dörr är). Ragge och jag lyckades möta dem i dörren när de var på väg ut och Ragnar gick in på nån slags autopilot, Estelle skulle dö. Jag skrek så jag fick ont i halsen, men har var helt inne i sitt höndödar-mode. Det gick bra, inga bett eller så, men hon blev chockad, har inte lagt ägg sen dess. Då var det till 100% bestämt att det ska få en hönsgård och inte gå lösa.

Senare kom pappa, storebror Anders, mamma & Georg! Halva systemet hade de med sig också - två sorters whiskey, vin och bubbel. De hade kört hela natten från Göteborg, så inte konstigt att två av dem slocknade på soffan ganska omgående.. Senare kom även storebror Fredrik och småfisarna Pontus & Molly. Det grillades i duggregn och trängdes kring ett för litet bord. Men så himla mysigt att vi alla var samlade, det är inte ofta.

På lördag kom Håkan och jag hjälpte honom att sätta vindduk, brädor och gips i nya taket i smedjan.Det undre som vi går på är alltså gamla taket som snart kommer tas ner.

På kvällen var det kalas för Fredrik som fyller 40 år i veckan. Blev hämtad av en förbannat fin Harley Davidson, inte direkt en obehaglig tur. Som vanligt vansinnigt god mat hos Fredrik & Lisa och hur mysigt som helst. Önskar att hela min familj alltid kunde vara här.


Grattis bror!

Myshelg