0 Läs mer >>
Halva nöjet med att smida är att titta på elden. Nästan så man önskar att den ingick i köpet för de som köper det färdiga alstret sen.
 
 

Snyggt

0 Läs mer >>
Mys.

Efter regn kommer sol...

0 Läs mer >>
Idag blev det då lite allt möjligt gjort i smedjan. Varför koncentrera sig på en sak när man har så mycket i huvudet....? Omöjligt
En mycket viktig testbit blev i alla fall gjort till ett konstverk till en vandringsled i Bjurholms kommun. Kommer behöva hjälp när den riktiga görs, hade inte tänkt på det innan, men blev smärtsamt medveten om det nu. Dessutom brände jag den på slutet, men det gör ingenting eftersom det bara var ett test.
En ny bonnigare variant av smycken jag gjort innan, et blev ett helt gäng. Dessvärre är de inte färdiga när de lämnar smedjan utan ska poleras och göras till halsband/armband när man väl kommer hem.

Gjorde även en mellanstor oregelbunden skål och en ljusstake som blev lite längre än jag tänkte mig, får se vad jag hittar på med den.
 

Blandad kompott

0 Läs mer >>
Jag vill smida nya smycken till Konst- och Hantverksrundan 24-25 augusti och säljer därför bort de "gamla"!
Liten ring ca 16 mm 180:- (inkl. frakt)
Ring ca 20,5-21 mm 180:- (inkl. frakt)
Ring ca 20,5 mm 180:- (inkl. frakt)
Halshänge svart 150:- (inkl. läderband och frakt) 4 st kvar, varierar i storlek mellan 4,1 cm - 4,8 cm lång 
Halshänge grått 150:- (inkl. läderband och frakt)
4 st kvar, varierar i storlek mellan 4,4 cm - 5,2 cm lång
 

Till Salu/For Sale

0 Läs mer >>
Smidesdagen får börja med en tillverkandet av en skål (förbrukad sågklinga) Det här kan nog bli fränt!

Sågklinga

0 Läs mer >>
 
Han som älskar att bada men hatar att simma.
 

Badkruka

0 Läs mer >>
Helgen i Stockholm var precis lika underbar som jag hoppades - om inte bättre! Jag fick spendera kvalitétstid med min bästa vän och vi fick se bandet vi drömt om (Tenacious D).

Lördag:
 
Vi delade på en flaska vin på en soldränkt uteservering. Fransmannen i bakgrunden var otroligt trevlig!
Becka hade på sig ett halsband jag gett henne som det står "du är det finaste jag vet" på.


Utsikt från vår vandrarhemsbåt. Skitmysigt!
Det här är Andreas som hjälpte mig transportera en gasolässja jag köpte i Jönköping till Stockholm. Vilken hjälte! Kunde ju inte passat bättre för han spelade på Stortorget i Gamla Stan vilket var i närheten av där vi bodde. Döm om min förvåning när jag kommer (en bit in i spelningen) och får höra att han var en av solisterna (trumpet), hur kul? Fick dessvärre inte direkt den bästa platsen (jag satt på en trottoarkant) men jag hörde ju bra ändå. Jag hade med mig en liten skål jag smidit som tack för transporthjälpen.

På kvällen gjorde vi Gamla Stan med Beckas kusin och en kompis till honom, men min monsterhuvudvärk gjorde att vi tvingades ge upp redan vid 22 tyvärr.

Söndag:
Vi snål-delade på en svindyr pizza och hade världens otrevligaste servitör. Ingen dricks där inte!
På vårat vandrarhem hittade vi en New Zeeländare som varit på en svensk kompis bröllop. Det visade sig att han missat en spelning med Tenacious D hemma i New Zeeland för att han jobbade. Han visste inte ens att de skulle spela här men det var ju lägligt och vi bjöd med honom till Grönan.
Världens bästa Åsa som jobbar där såg till att vi fick fri entré och biljetter så vi kunde åka lite och gå på Spökhuset. Toppen!

 
På måndag tog vi det lugnt, promenerade in till Centralen, fikade lite och skiljdes åt.
Världens bästa helg.
 
 
 
 
 
 
 

Underbart är kort

0 Läs mer >>
Det finns ingen som älskar att vara inbakad så mycket som Ragnar.

Och vet ni, nästa vecka kommer det smidesbilder igen!

Gosnosen

1 Läs mer >>
Alltså, jag tror att det kan vara så att jag kommer längta ihjäl mig innan lördag. Då ska jag nämligen till Stockholm och träffa min absolut finaste och bästa vän (och lite annat löst folk) och titta på bandet som jag och ovan nämnda vän trånat till så länge jag kan minnas. Hur man nu kan tråna efter två mulliga medelålders män, men så är det.
 

Längtan

1 Läs mer >>
Många vet redan, men kanske inte alla.
 
Allt material jag smider med är återvunnet. Det kan komma från skogen, från skroten, loppis, en vänlig själs skrotgömma på gården, ja lite överallt ifrån. Det finns såna oerhörda mängder material som bara väntar på att bli omgjorda och åter tas i bruk att jag är övertygad om att jag egentligen aldrig ska behöva köpa nåt material så länge jag smider.

Beställningar, ja allt jag smider anpassas alltid efter materialet jag hittat. Ibland vet jag direkt när jag ser en rostig pinne i skogen vad det ska bli, i andra fall kan det få ligga och mogna ett tag. Jag har tex en gammal spade i ladan som jag tänkt göra en skål av, det ska bli kul.
 
Förra året (tror jag det var) fick jag en massa delar av slaktade timmerdoningar av mina generösa grannar. Efter lite provsmidning visade det sig till min stora glädje vara finfint stål i vissa av delarna. Jag tänkte se om det lämpar sig att smida knivar av det materialet.
 
Och så fick jag en beställning av en kollega i Norge. (Jag har skrivit om det tidigare, ni kan hitta det HÄR. Där finns även en länk till Tobbe och Tones projekt Jernrosen.) En fantastisk smed som jag hyser stor respekt och beundran för.
När ha la upp den här bilden på facebook (nu stal jag den utan att fråga, förlåt) så rasslade det till och det var en hel drös som ville ha likadana. Materialet till det här armbandet hittade jag i min alldeles egna skog, så rostigt att det på flera ställen gick av när man försiktigt böjde det. Jag tycker det är så härligt, materialet får sån själ på nåt vis, en häftig yta som inte jag skapat utan naturen. Därför blir det extra snyggt när man polerar upp det och man kan se ytan bättre. Jättehärligt armband att göra, materialet gör jobbet och man får en unik färdig produkt.

Tobbe har flera sidor som jag tycker ni bör besöka:
http://www.tobbemalm.no/
http://www.jernmalm.com/
http://www.jernrosen.no/
http://www.youtube.com/user/bebeiron?feature=mhee
.
 

Att återvinna

0 Läs mer >>
Ny tupp, harmoniska höns, nymålad vägg, nyklippt gräs, omplanterade blommor, äntligen en mysig uteplats, lugn och trött hund, lugn och tillfreds husägare. Tänk att man i ett myller av saker som måste göras kan känna ro.
 
Ragnar tyckte att det var en urdålig idé att odla lök i en så fin låda så när det är riktigt varmt gräver han runt där ett tag och lägger sig och vilar...
 
 
 

Yes!

0 Läs mer >>
Okej, i mitt hus råder (organiserat) kaos, min gård ser ut som en byggarbetsplats och min gräsmatta är en djungel. Jag jobbar på det.

I går tillät vädret i alla fall att jag kunde påbörja målning av en vägg efter jobbet. Mitt i fick jag roligt besök som såg sig om på gård och i hus, jagade lite hönor och gjorde konstverk som ska levereras till dem idag när de torkat. Klanen Persson samt besök från Halmstad såg till att jag fick ett angenämt avbrott i målningen.
Snacka om koncentrerad.
 

Upp & ner