0 Läs mer >>

Inte som i Monthy Python utan som i att jag mår pyton. Jag vet inte vad som är på gång med Fröken Persson, men jag hoppas verkligen att jag bara är trött.

Så idag har det inte heller blivit mycket gjort, MEN jag har i alla fall fått städat upp lite i ladan som nu är fylld med snickerigrejer, virke, verktyg och massamassamassa annat. Tog lite bilder på möbler jag ska sälja och jag hittade en jättefin glasskål i en låda på loftet. Skitsnygga kaffekoppar också (liknande att gäng jag köpte på loppis för nåt år sen) men det var bara tre stycken och är det nåt jag har gott om så är det kaffekoppar så de fick ligga kvar. Vet inte riktigt hur jag burit mig åt..

Jag möblerade ju förresten om lite i köket igår. Blev jättemysigt och Ragnar är mer än nöjd över att kunna hoppa upp i fönstret och kunna skälla ut katter som tror att de bara kan promenera förbi som de behagar.Tog ett annat kort på Herr Direktörn idag när han satt och päste på soffan. Men han är icket så tjock, jag lovar! Jag vet inte hur det blev sådär, jämför med bilden ovanför!Och, jag gillar ju verkligen gamla radioapparater så jag har en i mitt sovrum också. Nu fattas bara en i gästrummet så har jag en i varje rum... Men det finns en ute på loftet, så man vet aldrig!
Pyton

0 Läs mer >>

Efter att jag varit en sväng i Vännäs och handlat idag så kom mamma och småfisarna och hälsade på. Det stod barnarbete på schemat - närmare bestämt att gräva sand ur smedjan. De hade tom med sig egna skyfflar, inte illa! Men.. det slutade med att mamma stog och grävde själv och barnen plockade de sista blommorna på ängen bredvid. Själv stod jag och tittade på, energin finnns bara inte just nu.Men, jag tror att jag går ut en sväng bara för att jag har så dåligt samvete över att jag inte gjort nåt.

Barnarbete

0 Läs mer >>

Att sätta thekannan på vedspisen för att hålla värmen. Den blir nämligen bara precis lagom varm däruppe.

Perfekt

0 Läs mer >>

Efter en behaglig frukost framför kaminen och lyssnandes på köksklockans lugnande tickande begav vi oss ut i ladan. Planen var att försöka få ut träväggen på kortsidan. Detta för att underlätta i och urlastning till smedjan. (Ska ju bla gräva ur en jäkla massa sand så jag får lite högre i tak.) Det gick efter ett visst trixande bra och väggen är nu lös och står utanför.Sen fick jag hjälp med att bära bort de stora fönstrena, en glasdörr, de fina gamla dörrarna, dörren och karmen som satt in till själva smedjan och dörr med karm som satt därinne i väggen jag rev i helgen. Gött. Fick även lassat ur det mesta o av det gjutna golvet . Fullkomligt lysande!

Tomt och fint!
Var tvungen att ta bild på Magnus fina bil och vad hittade jag vid närmare inspektion.....Jo, ett lik!

Efter att han åkt var det som alla krafter försvann, jag har känt mig rätt orkeslös nu i ett par dagar, men jag hoppas att det är övergående. Därför blev det inte mycket gjort när han åkt, mest lite plock i ladan, disk, dammsugning och sånt som inte krävde nämnvärd ansträngning. Hoppas på nya krafter imorgon!

Fört jobba - sen slap...

0 Läs mer >>

.. glömde jag skriva ett inlägg. Sorry. Jag fick besök och sen var det bortglömt.

Men i alla fall. På förmiddagen bar jag ut grejer och sen kom Fredrik med barnen och då skulle det eldas igen. Fredrik skruvade ner proppskåpet som satt inne i snicken och satte upp det utanför i ladan igen så att jag kan riva den sista lilla väggen.Och så hittade jag en fin dörr till. Som jag antar hör till den andra fina dörren jag hittade, så de kommer sättas in som entrédörrar sen - är tanken. (De står på olika höjd, de är lika höga i verkligheten)Efter att lilla familjen åkt hem högg jag ved, klabbarna som fanns var lite för stora så det var bara att klyva på.

På kvällen kom en smideskollega som jag aldrig träffat. Jag hade en brännare här som jag tagit med från Granbergsdal som var till honom och han ville gärna se hur jag bodde. Vi smuttade lite vin, åt god ost och hade mycket intressant att prata om!

Igår..

0 Läs mer >>

Hemskt, jag glömde ställa väckarklockan imorse så jag vaknade inte förrän 9.20 vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Går helst upp mellan 7 och 8 annars.. Kom ner i köket och tyckte det kännes lite småsvalt. Termometern visade på 11 grader och Ragnar hackade tänder så det var definitivt läge för en brasa. Och hur mysigt är inte det på morgonen??Men idag har jag faktiskt tagit det riktigt lugnt. Det var skönt, men nu är jag extra sugen på att fortsätta rensa i snicken imorgon!

Förmiddagen ägnades åt tråkigt "pappersarbete", välja billigaste elbolag och sånt kul.. Men efter det behövde jag göra nåt skoj så jag rafsade ihop lite brännbart skräp och tände tunnan. Det var lite halvruskigt höstväder så det var riktigt gött att stå där och värma sig.

Middagen serverades hemma hos Fredrik & Lisa, som vanligt jättegott! Passade Pontus, Molly samt kusin Saga en timme medans Lisa tränade. Vi såg ett pysselprogram på Bollibompa och alla blev så inspirerade att det genast skulle pysslas. Allt som kan limmas eller tejpas fast är ju givetvis av största intresse, sötnosarna!

Och, på tal om absolut ingenting så har jag hittat gårdens sötaste gångjärn! 

 

En lugn dag

0 Läs mer >>

Idag fick jag besök och ovärdelig hjälp av min lille fis Pontus! Han bar ut all kartong som fanns i gamla snickeriet och vi hjälptes åt att vika ihop dem. Det gick lättare om man hoppade på dem kom han fram till och det hade han ju rätt i :)Bestämde mig sen för att vi skulle elda upp skiten och hittade en lämplig tunna i det såkallade bajsrummet.

En förväntansfull bakochframbyxa väntar på att vi ska tända i tunnan.Fisen skötte ipulandet av kartongen och det gjorde han väldans snyggt må jag säga.Han fick även sköta säkerheten och det genom att vattna runt tunnan. Eftersom det var så varmt åkte galonisarna av efter ett tag. Haha, synd, för de behövdes!

 

Efter hårt arbete var det naturligtvis fika. Det blev saft och kräm (tack snälla storebror Anders som köpt), det var jordgubbskräm som var Pontus favorit. Efter tre stora portioner stog magen rätt ut på pojkstackarn!

Under tiden vi varit ute och eldat hade Ragnar passat på att rulla i nåt som absolut inte luktade hallon, så vi hjälptes åt att bada honom innan Pontus åkte hem.

När jag blivit ensam gick jag ut i snicken och plockade bort brädorna efter väggen som jag bröt ner igår. De sorkpissindränkta slängde jag i högen bakom ladan, de andra ska eldas upp i vinter. Bakom en massa bråte hittade jag en jättefin dörr!

Kram å gonatt!


En liten fis

0 Läs mer >>

Dagen har spenderats, utan varken dator eller mobil, i ladan. Jag gjorde mig oanträfflig för att jag skulle få nåt gjort och det fick jag verkligen!

Tog bort det sista av den lilla väggen och biten längst ner var en gammal fin dörr. I ett hörn hittade jag tom gånjärnen som sutitt på.Så började rivningen av den större väggen. Trögstartat eftersom man fick sitta på huk, men det gick snabbare och snabbare. Eller ja, i allafall tills man kom över axelhöjd, då var det lite jobbigt att stå och bända efter ett tag med armarna ovanför huvudet.När jag väl kommit så långt att jag skulle ta lös isoleringen, hade jag (förutom att jag såg gångar) kännt på pisslukten att här var det stora sorkbon. Vidrigt var ordet. Nästan hela väggarna var fulla med gångar, bajs, kiss och blod.Titta, bakom väggen fanns minsann ännu mer grejer! Tror att jag ska bygga mig ett växthus i framtiden för här finns fönster till förbannelse, men det är ju bra. Finns också hur många lådor som helst som det står "Explosivt innehåll på", både små och stora. Spännande!

Nu skriker kroppen på mig och undrar vad fan jag tänkte på. Men jag gjorde väl inte det då, det är ju så kul och vem orkar vänta eller ta det lugnt? Får hoppas det är bättre imorgon, men just nu är jag ur funktion.


Fullständigt slut som...

0 Läs mer >>

Sådär, då fick man brutit loss en vägg till. De va la gött! Tänkte ta resten och den andra lite större väggen imorgon.
Bar också iväg isoleringen som låg på golvet, till en annan, mindre besökt del av ladan så man slipper skiten tillsvidare. Kliar som faen. Det var lite mus/sorkskit. Nej, det var förresten jättemycket.

Så nu är det en massa skräp där inne igen, men ja... fixar det imorgon. Nu måste isoleringen skrubbas av!Och titta här, mysigt va?!Kvällsarbete

1 Läs mer >>

Nu tar jag en sånhäringa och går ut i ladan och jobbar vidare.Fy fanken vad jag älskar att bo här!

Vätskebalansen är vik...

0 Läs mer >>

Fick förfrågan i går av fina Åsa om jag ville hjälpa henne städa rum på hotellet idag, det var alla rum och det är rätt slitit att göra själv, så självklart ville jag det!Glömde att sotaren skulle komma, men kunde som tur var anlita min snälla bror som tog emot honom. Gick med en klump i magen hela dagen och var livrädd för att jag skulle få reparera skorstenen för en j-a massa pengar eftersom det inte eldats här sen 1997.

MEN, det gick hur bra som helst och det var bara att elda. Gött!!
Så nu premiäreldas det och jag njuter, njuter, njuter. Hade nu bara smedjan varit klar så hade min dröm varit nära komplett.

Mysigt värre!

Det brinner!!

0 Läs mer >>

Idag har det jäklarimig brutits golv vill jag lova! Fick hjälp av två friska gossar och det känns som det gick hur fort som helst. Men, får jag inte sorkfeber nu så är jag garanterat immun!

Före


Under


Efter


Lyckades klanta till inställningen på kameran så bilderna blev ju lite sådär...

Har också varit hos naprapaten som var vansinnigt smärtsamt som vanligt, men blev mycket bättre. Var väl egentligen mest höften som vanligt, men efter tävlingarna i Granbergsdal fick jag en sån jäkla huvudvärk som jag trodde berodde på nacken eller axlarna. Mycket riktigt, han bände och masserade, masserade och bände och så kom då det förlösande knaaaaaaket som gjorde att det kändes som kroppen flöt ut i en blöt liten pöl och jag återföddes i en ny och hel kropp. Typ. Ryggen knakade också en jäkla massa idag, hängde ihop med höften tydligen.

Imorgon blir det till att hoppa in och städa hotellrum en sväng, hade glömt att sotarn skulle komma så honom tar min snälla bror hand om. Sen tänkte jag få undan det sista plankorna och ev. börja lassa ut lite sand som låg under isoleringen.

Bryta litegranna