0 Läs mer >>
Kommer inte ihåg ifall jag visat någon bild på hårnålarna jag gör "in action". Här är en av dem.
 

Hårnål

1 Läs mer >>
Idag möttes vi upp i grannarna Lisa & Marcus bagarstuga för att baka första omgången tunnbröd till vår julmarknad 23-24 november.
I början känns det alltid lite knackigt, men hej vad det går efter en liten stund. Snabbt gick det, kul var det och himlarns fina bröd blev det!
Eftersom det var lite småkyligt fick bröden jäsa under kycklingarnas värmelampa.
Millis och jag kavlade medans mästergräddare Jocke hystade in bröden i bakugnen. Han har för övrigt en spännande blogg som ni kan besöka HÄR och röker gudomligt gott kött och fisk som kommer att finnas på marknaden! OCH han är en duktig fotograf så det kommer även finnas vackra canvastavlor av hans fotografier till försäljning på samma marknad.

Tunnbrödsbakning

0 Läs mer >>
Så har jag velat ha en annan skrivbordslampa i mitt arbetsrum. Ni vet en sån man kan vinkla. Om jag hittade nån? OM jag hittade nån! En vrålsnygg för 40 pix på Returcentrum. Kunde inte passat bättre.
 

På tal om ingenting

0 Läs mer >>
Bland det absolut roligaste jag vet är att leta skrot. Skulle nog kunna gå så långt att säga att jag är i det närmaste beroende. Det finns särskilt en skrothög jag brukar gå till som ligger i en slänt och är till största delen överväxt. Varje gång hittar jag något nytt och att gå till den högen är som julafton för mig.
Ser ni att det är ett gammalt vagnshjul?
Nu kanske?
Här har vi resterna av några ekrar.
Snyggt!
Och här har vi ramen på en gammal cykel.
 
Även i övrigt har jag utvecklat ett mycket skarpt skrotöga och jag hittar utan undantag alltid något när jag tar mig en tur. Inte alltid något som jag vill ha, men ändå. Det finns såna otroliga mängder metall ute i naturen så det är helt otroligt. Häromveckan hittade jag en sits till en gammal jordbruksmaskin. Bara sitsen, inget annat, stack upp i en liten skogsdunge intill en åker. Blir en snygg stol i smedjan tänker jag. Och varför jag ens gick in i dungen vet jag inte, men jag vill gärna tro att jag går på känsla och hittar sånt jag behöver.

Älska skrot!

1 Läs mer >>
Det blir sååå skitigt när jag polerar. Har ju mitt polerrum inne i huset tills det blir ordning ute i ladan. Tanken är att hönsen ska flytta ut till annat boende till våren och då ska jag sanera och göra poler/pysselrum där. Längtar ihjäl mig. Och kan det kanske vara så att mitt ryggont (svanken) jag dragits med nu ett tag är resultatet av att sitta som en ostbåge när jag polerar? Mest troligt ja.
 
 

Åh...

0 Läs mer >>
Det är riktigt roligt att skicka iväg nåt smycke för jag vet hur roligt det är att få ett paket i brevlådan. Men något som är ännu lite roligare är att göra små paket som man får lämna över personligen. Man blir glad av paket, så är det bara!
 

Paket!

1 Läs mer >>
Alldeles nyligen gjorde jag lite smycken till min kompis, ni vet hon som jag träffade över en dissekerad myra. Grisali tänker ni, ja jag kallar henne det. Helt naturligt kan jag tycka och inte alls för att hon ser ut som en gris (nog för att grisar är söta) men hon är råsnygg. Och tuff som tusan. Grisali blev det alltså från Sophie som blev till Sofisen, som i sin tur rimmar på Grisen och en kvinnlig variant av Gris borde vara Grisali. Eller nåt åt det hållet.
Två vänner skulle överraskas med varsitt sånt här halsband, hon ville även ha ett till sig själv så de har likadana alla tre. Himla fint tycker jag!
 Och så några armband.

Till Grisali

0 Läs mer >>
Jag börjar söndagen med att slipa och polera. Har samlat på mig en diger hög, bara att börja.
 

Söndagspolering

0 Läs mer >>
Den kan vara skön eller mindre skön. Har det hunnit bli ljust, regnar det, är det kallt, skiner solen, blåser det? Idag var det underbart, så himla gött att börja sin dag på detta vis innan man åker och jobbar.
 

Morgonpromenaden

0 Läs mer >>
...jag inser hur värdelös jag är på allt vad snickra heter. Jag går in med hull och hår, fast besluten att lyckas. Men. Nja.
 
Det blir liksom aldrig snyggt, jag blir vansinnig!
 
Håller som bäst på att isolera hönshuset för vintern. Som sagt, snyggt blir det inte, men kommer förhoppningsvis bli varmt. Sötnäbbarna sitter nyfiket och tittar på medans jag svär.
 

Lika förbannad var...

0 Läs mer >>
Jag lanserade Smia Konstsmide på Facebook häromdagen. För er som har fejjan så kan ni hitta den HÄR. När jag fått 200 "gillningar" på sidan lottar jag ut ett halsband som på bilden, så har du inte gillat än så gör det nu!
Beställda smycken som ska poleras.
Konstverk på gång. 
Lite finputsning kvar samt att sätta på liten ring och läderband. Till min kära vän Sophie. Vi blev förresten vänner över en dissekerad myra på väg hem från skolan. Minns inte om det var låg- eller mellanstadiet?

Facebook och sånt

0 Läs mer >>
De bästa vännerna - alla kategorier - kom och förgyllde min helg. Vi snackade, skojade, smidde, åt sanslösa mängder god mat & godis, spelade kort, drack bubbel, rödtjut, öl och cider (inte allt på en gång såklart..) och hade det alldeles, alldeles underbart.
 
 

Det finns vänner o...