0 Läs mer >>
Nu är det påbörjat! Jag bestämde mig för att tag sen att göra om mitt sovrum (det större) till arbetsrum och istället flytta in i det mindre gästrummet. Blir perfekt eftersom jag annars har grejer överallt, framförallt i halva vardagsrummet är det fullt med smidesgrejer, verktyg, och papper. Nu ska jag samla allt på ett ställe. Ett litet inspirationsrum också får man hoppas då jag ska samla alla färger, penslar, skissblock och ALLT annat som också är utspritt och som jag aldrig tar fram för att jag måste rota i lådor längst in i garderober.
 
Det här blir bra!
 
Och inte blir det sämre av att jag på kvällen får blicka ner över skogen och ladan innan jag drar ner rullgardinen. Det här var min kvällsvy igår.
 
 

Operation arbetsrum

0 Läs mer >>
Fast det var inga order, mer en rekommendation. Skippar smidet eftersom det är -20 grader och jag behöver vila både kropp och öron.
 
Hittade en hemskt fin bild nyss
En kyrka i Frankrike fick under första världskriget inhysa en smedja.

Jag lyder order

0 Läs mer >>
Åh så skönt! Ensam, tystad, avslappnad.
 
Åkte på eget bevåg till cafét på förmiddagen, tänkte att om det var mycket igår lär det bli det idag också. Hjälpte till en stund på morgonen att packa beställningar och en stund på eftermiddagen så att de kunde sätta sig och äta. Känns bra att hjälpa till.
 

Att få vara sjuk

0 Läs mer >>
Ja VILKEN DAG. Jag är helt slut, alltså verkligen. Som aldrig förr. Jag har inte en en gnutta kvar att ge, inte ett leende, inte ett vänligt ord. 

Imorgon tänker jag ha det skönt och på söndag ska jag smida. Det är i alla fall planen.

Vilken dag

0 Läs mer >>
Kapsylöppnare
 
En kapsylöppnare till
Växande krokar
Oregelbunden skål (liten)
Ljusfat

Kanske nåt att ha?

1 Läs mer >>
Skrev detta på Facebook tidigare idag och eftersom dagen gått i lathetens tecken orkar jag ite skriva om det, utan kopierar helt sonika följande:
 
"Ännu en dag då man stöter på en fin människa. Svor lite i mitt inre för att Bjurholm är en håla och den stackarn som jobbar på Apoteket måste hålla lunchstängt just när jag ka komma och införskaffa medikament. När jag så tillsist fick kliva in så var min antibiotika och kortison för öroninflammationen slut - i hela Sverige - sen i höstas (något läkaren borde veta om? men jaja) Säger till det trevliga butiksbiträdet att det kan ju inte hjälpas och undrar om hon kanske vet om jag kan fråga läkaren om en annan medicin? Hon tar istället mitt nummer, skulle prata med läkaren själv och sen ringa mig. Skulle detta kunnat utspela sig i Göteborg? I think not."
 
En stund senare ringde då denna vänliga själ upp. Hon hade pratat med läkaren och ordnat en annan medicin. Dessvärre hade hon den inte hemma, men hon hade beställt den och skulle få den imorgon. Hon skulle sms'a mig så fort den kommit in. Hur fint? Jätte, så att man får en liten tår i ögat för att någon tar sig tid och fixar och donar med en medicin som på intet sätt är livsavgörande, men klart lindrande mot onda öron.
 
Påbörjar ett tiotimmarspass kl 10 imorgon förmiddag, hoppas innerligt att jag hinner hämta den innan dess.
 
 
 
Hehe, märks det att jag varit hemma idag? Aldrig har det väl varit så bra uppdatering här...
 
 

Citerar mig själv

0 Läs mer >>
Jag blir så tagen av livet ibland. Tänker på de man mött, de man förlorat, de man vunnit. Alla av en orsak, det är jag säker på. Tänker på vad jag åstadkommit, hur livet blivit, vart jag hamnat.
 
Svenka
      
Charles
 Schepi
Estelle och lilla tuppen Gul
Estelle och lilla Agda
Gullefjun
 
 

Oj!

0 Läs mer >>
Att jag måste sätta väckarklockan (helst på kl 7, möjligtvis kl 8 om jag lagt mig sent) även om jag är ledig? Jag får panik annars, tror att jag ska sova hela dagen och "förlora" en massa tid.
 
Men i morse ställde jag ingen klocka och strax innan kl 9 blev jag väckt av telefonen. Typiskt ett sånt tillfällde då jag skulle stressat upp mig för att jag sovit så länge. Men idag är jag sjuk och jag får sova och lata mig så mycket jag vill. Det enda som står på agendan idag är att handla och skotta så det känns väldigt skönt.
 
Förresten så kan jag lätt sitta med frukosten i en timma (timmAR har också hänt) så har jag bara stigit upp så lägger sig paniken fort...
 
Bilden är snodd härifrån

Visste ni?

0 Läs mer >>
En "olycka" kommer sällan ensam, är det inte så?
 
Inte för att det alls är hemska olyckor som drabbat mig, men bilen är ett ganska hårt slag och idag var jag på vårdcentralen och fick bekräftat en öroninflammation och en sprucken trumhinna. Imorgon är det soffläge som gäller för mig.
 
Och vet ni vad jag lyckades med idag? Chefen ringer strax efter 10 och undrar var jag är. Hemma säger jag för jag vet att han brukar gilla att retas och låtsas som om man skulle varit på jobbet fast man inte ska det. Men han är mer ihärdig än vanligt och jag inser till sist att jag visst skulle jobba idag 10-20 och inte imorgon som jag var så stensäker på. Hade tänk att smida idag, men eftersom jag inte kände mig så kry satt jag i soffan i mjukisar och otvättat hår när han ringde. Hastade iväg till jobbet ett par timmar, sen till vårdcentalen så jag fick lite medikament och sen tillbaka igen. Allt löte sig och jag stannade en timme extra för att jag "flexat" lite idag. Mer än trött, mer än ont. Nu ska jag vila.
 

Sådärja!

0 Läs mer >>
Nä, det är sannerligen inte gratis att ha bil, det visste jag ju sen innan. När jag köpte min bil (2007 tror jag) så lös airbag-lampan. Tänkte inte så mycket på det och det har aldrig nämnts vid besiktning. Förrän nu då. Så fick det inte vara, nya bestämmelser från december i år. Häromveckan var den på verkstan för lite småfix inför besiktningen och det kostade dryga 4000:- Idag var jag på Ford och eftersom man inte fick någon kontakt med lampan måste man vid nästa tillfälle ta lös vad-det-nu-var och felsöka, detta kostar 1200:- och sen skulle det uppskattningsvis gå på 3000:- till att åtgärda. (Ska tilläggas att man inte får koppla ur den, den ska lysa när man startar bilen och sen släckas.)
 
MEN, denna fantastiska människa till mekaniker bjöd mig i alla fall på kostnaden för det kan kollade idag. Hade det inte varit så opassande hade jag lytt min instinkt och kastat mig om halsen på min välgörare. Jag tyckte det var fint.
 
Så vad gör man? Jag kan inte sälja bilen för den får inte köras och att köpa en ny kulle ju kosta ännu mer. Hade tänkt att införskaffa en skåpbil som passar bättre sen när jag kan jobba med smidet. Ja, jag ser ingen annan lösning än att punga ut och hoppas att i alla fall få en liten liten slant för bilen när jag säljer den.
 
Dessutom måste jag göra en ny nyckel för jag har bara en och den är snart utnött. Eftersom den måste programmeras till bilen av en Fordverkstad går det kalaset på 1500:-. Och så måste jag åtgärda ett rostigt bromsrör, vet ej vad det kan tänkas kosta.
 
Skulle tro att bilen i bästa fall är värd 10.000:-. Det är ju förbannat.
.
 
 

Det är inte gratis

0 Läs mer >>
Sju julbord kvar! Jag känner mig alldeles för gammal och har ont precis överallt, men jag ser fram emot lönen.
 

Gött som körv

0 Läs mer >>
Nu har jag fipplat lite med ett nytt utseende. Äntligen. Jag har ännu inte lyckat lista ut hur jag ändrar vissa saker (Länkar tex, men kanske om jag har en stund över till veckan).
 
Hoppas ni gillar't.

Nytt utseende!