0 Läs mer >>
Igår fick vi äntligen provsmida stångjärnshammaren! Mycket spännande. Efter att ha provat med en träbit (bräda) och lärt känna hur man bäst justerade dammluckan för att bestämma farten var det dags. Jag fick ansvara för uppvärmandet av järnen i gamla färskningsugnen och sedan justera dammluckan medan Sebastian smidde. Snacka om mäktigt!
 
Jag har dessvärre inga bilder på smidet eftersom vi båda var upptagna då, men om ni vill se hammaren in action så kan man kolla på den HÄR videon på Sebastian med medhjälpare från förra året. I sommar kommer det nog en film till från ett gäng som var och filmade oss igår för Brukets räkning.
Hela atmosfären där är magisk, man kan liksom inte få nog. Det är geggigt, kallt och rått, men av det märks inget när man är igång.

Smida stångjärn

0 Läs mer >>
Igår klövs det ved. Ganska mycket ved, men än är det massor kvar. Vilket ju i och för sig är bra, för den ska ju räcka till att värma mig hela vintern. Jag fortsätter idag, skynda skynda.
 
Håkan den fantastiske har kapat virket (som han förövrigt fällde i höstas). Känns för jäkla bra att vara självförsörjande med ved.

Vedklyverier

1 Läs mer >>
Min hund är bortskämd.
 

Jag vet att det är mi...

0 Läs mer >>
Har ni inte spanat in Sebastians hemsida med hans fina smidesalster än? Men se då till att göra det! Han har även en blogg och i det senaste inlägget har han skrivit om vad vi gör i Olofsfors.

Titta kan ni göra --> HÄR <--
 
Bildkälla: folkbladet.nu
 

Hemsida & Blogg

0 Läs mer >>
Fast särskilt grönt är det ju inte. Kunde inte låta de små fjäderklädda stackarna stanna inne nu när snön börjat försvinna. Det blåser och duggregnar lite, en hel massa snö är kvar, men nöjda är de ändå.

På grönbete

0 Läs mer >>
Sebatian fixar med hammar-stocken 
Här uppe plockade vi lös fästena till vattenluckan. Den reglerar vattenflödet (hastigheten) på hammarslagen.
 

Olofsfors

0 Läs mer >>
Borta bra men hemma bäst. Helgen spenderade jag tillsammans med Konstsmidesföreningen i vår huvudstad (som jag i hemlighet gillar mer och mer). Goa vänner skratt och allvar är en fin kombination och jag är glad att få vara en del av denna fantastiska samling smeder och smidesintresserade.
 

Tillbaka i urskogen

0 Läs mer >>
Gårdagkvällen var en såndär då man försvinner totalt i i det man gör. Älskar verkligen det! Timme efter timme satt jag och pysslade, sen provade jag kläder att ta med mig i helgen och när jag tillslut tittade på klockan var den strax innan midnatt.
 
Idag får de här äntligen träffa sin nya ägare.
 

När tiden står still

0 Läs mer >>
Består av ett gäng smycken som serveras med en polerpasta och till detta avnjuts ett whiskeyglas med vin.

Kvällens meny

1 Läs mer >>
Det blir alltid så konstigt, trots att jag jobbar nästan varje helg så tror jag att det är lördag när det är måndag.

Idag har jag varit i smedjan och som vanligt blev det smycken och dagen till ära även en skål. Nu gäller det liksom verkligen att börja producera till vårmarknaden känner jag. Jag ska snygga till kanterna på skålen sen kommer en bild på den.

För hemskt längesen gjorde jag några små smyckesdrakar, idag fick jag damma av de små verktygen och göra en till. De är ganska roliga (om än pilliga) att göra så det blir nog några till marknaden också vad det lider.
 
Provade att göra en "hårpinne" också, den ska poleras sen kommer en bild även på den.
 

Helt plötsligt är det...

1 Läs mer >>
Ja, det är då fasligt så trött jag är idag.
 
Igår var det roligt ska ni veta! Sebastian och jag var i Olofsfors och kikade på den gamla stångjärnshammaren som vi ska renovera inom kort.
I samma veva spanade vi in gamla kättingsmedjan där vi ska smida kätting i sommar. Men alltså, så förbannat roligt!

Fasligt

1 Läs mer >>
Den som man tar i solen tillsammans med Ragnar innan jobbet. Den är inte dum.

Promenaden