1 Läs mer >>

Kolla vad jag hittade på Facebook!Min skål från utställningen i Tjeckien.Även den här från samma ställe. Där har jag det bra ska ni veta, tre starka karlar, vad mer kan man begära?

Bilderna tagna av en för mig främmande karl (men vi är vänner på Fejjan eftresom han också är smed). Kul!

Och Roger - det stämmer, kanterna är inte ett dugg raka och det är för att jag skiter i det (tro det eller ej). Men snart kommer snön rasa ner från taket igen och då är allt ogjort.

Saker man hittar

1 Läs mer >>

Åkte in till Vännäs för att pussla med schema på både café och hotell. Det gick fint, lördag kan bli lite hård 9,30-22), men vad gör man inte. Passade på att handla lite förnödenheter och åka till Returcentrum (utan att fynda, kors i taket).  Jag har helt enkelt blivit för snål och tycker att 50 kr är rena rånet. Ska försöka att spara varenda liten slant så att jag kan resa lite i sommar hade jag tänkt. Eller ja, framförallt till Tjeckien, men det hade ju varit himla sköj om jag kunde åka till Göteborg och hälsa på mina vänner jag inte sett på en evighet.

När jag snurrat runt på byn alldeles för länge var det skönt att komma hem till lugnet och Ragnar igen. Firade min frihet genom gå ut i ladan och dona lite. Kom även på att jag var tvungen att skotta en bredare gång dit då mina grejer (som hittils har fått stå hos Ante) kommer flyttas hit på söndag. Hoppas att snön på taket behagar att ligga kvar tills allt är klart... Och fy fan, det kommer bli kaos. Det är massor! Nästa helg är det ju smedträff här och då vill jag ha ordning och fint.

Det har som vanligt snöat hela dagen så jag tänkte ge mig ut och skotta om nån timme. Undrar om man ska ta en promenad före eller efter?

Pratat med den bästa Becka som finns, åh gumsegosan vad jag saknar dig! Kom hit med lilla Abbe nu på en gång, i skogen kan ingen höra honom skrika.Påskafton i mammas stuga i Vännäs 2011. Herregud, jag ser ut som en tunna..

På byn

1 Läs mer >>

Oftast får jag skäll av naprapaten för att jag dricker för lite och är uttorkad. Igår innan jag gick och la mig funderade jag på vad jag drukit under dagen och kom fram till:

Tre koppar kaffe.

Så okej då, jag måste nog göra det.

Intressant och värdefull information så här på morgonkvisten? Varsågod.

Skål

0 Läs mer >>

Caféet alltså, jäklar så mysigt det är.

För er som inte är Vännäsbor ska jag ta någon bild på själva lokalen vid tillfälle. Idag var jag mest inriktad på godbitarna..

Det är så förbaskat skönt att ta sig en kvällspromenad här i mörkret. På med pannlampan bara och ett gäng reflexer så är det lugnt. Tyst och skönt, ingen trafik. Har man tur möter man en granne som man kan språka med en stund. Synd bara att det jag har som man i folkmun kallar hund (men jag undrar jag) är så fasligt frusen. Trots täcke och ett raskt tempo vägrar han vänligt men bestämt att gå när han har fått nog. Vilket inte brukar vara efter en så himla lång bit, men man får vara glad för det lilla.

Det kan bli ganska fina kort fast man är darrig på hand. Eller ja, kanske inte fina, men lite kul.

Ledig imorgon vilket innebär ladan för hela slanten, hurraaaa!

Det ljuva livet i Bra...

0 Läs mer >>

Klart så till vida att alla papper, ritningar och kontrollplan för bygglovet nu är inlämnade på kommun vill säga. Sen får vi väl se vad kalaset kommer att kosta.

Nu har jag just avslutat dagens skottning, vedhuggning samt kapning. Under intagandet av ett par koppar kaffe tänkte jag nu och planera för och fundera över min hemliga grej..

I eftermiddag ska jag jobba några timmar på cafét.

"Klart å betart!"

0 Läs mer >>

Ikväll fick jag låna Håkans badkar. Jo, jag har ett eget, men det är pyttelitet och vattnet i min varmvattenberedare räcker inte till att fylla karet, än mindre till att duscha i efteråt.

Som på spa!

Inte gjort ett jäkla skit idag annars. Bara eldat för det var svinkallt i huset.Men den som har haft det allra göttast är den här killen.

Jo just det, jag har en idé.. En grej som jag hoppas jag ska kunna dra ihop till sensommaren här på min gård. Åh så spännande, jag hoppas verkligen det blir av!  Mmm, sug på den ni ett tag, jag berättar mer inom kort.


Lyx!

1 Läs mer >>

Klockan hann bli runt 3.30 innan jag somnade vilket har försatt mig i något som liknas automatiskt tillstånd idag. Men jag är ledig och det är väldigt skönt. Hade tänkt att jag skulle ta mig ut i ladan och fixa lite, men jag börjar med att elda och bara ha det gött.

Det var i alla fall som vanligt väldigt kul på jobbet, men det gick långsamt! Redan kl 22 började vi fundera på om det inte var dags att stänga snart, de sista timmarna ville aldrig gå.

Nu får vi se vad dagen bjuder på!

Seg

0 Läs mer >>

Sådär, då var det en ny dag och jag är en ny människa. I alla fall en människa utan huvudvärk!

Igårkväll blev jag bjuden på hemmagjord pizza som vi tillverkade tillsammans hemma hos Håkan. Snålvattnet rann medans vi gjorde den och den kunde inte bli klar nog snabbt. Otrooooligt gott blev det!

Idag får man då göra allt man inte kunde igår och jag behöver dessutom skotta igen för det har snöat så förskräckligt. Men jag väntar tills håret torkat. (Och laddar med kaffe och banan med jornötssmör på, mmmmums.)

Fick mig ett litet pyssel-il också.

 De här hjärtanen (som är halshängen) är busenkla och väldigt poppis att sälja på marknader.

Idag ska jag jobba 17-02.30. Ja, det är ju inte världens härligaste pass direkt, men vi brukar ha så kul så det går fort. Det värsta är att man ska ta sig hem och varva ner innan man kan sova.

Imorgon är jag ledig så då blir det lite jobb i ladan och så. Kanske får jag besök, vi får se.

Hjärta

1 Läs mer >>

Ja, kanske var det så den sa, kroppen i morse. Huvudvärken blev med andra ord inte ett dugg bättre, istället fick jag frossa och började må illa. Fick i mig lite fil, men kände efter ett tag att det var lönlöst att försöka att ens få på sig kläder. (Jag hade gått ner i köket med pyjamas och morgonrock vilket jag aldrig gör annars.)

Det värsta med mig och migrän är att det blir värre när jag lägger mig ner. Men jag gjorde ändå just det och sov en timme. När jag vaknade kunde jag inte ligga kvar för det kändes som någon kört ner ett glödhett järnspett som man med omsorg placerat huvudet på för att sedan låta någon stå och borra med slagborr i pannan på mig. Illa.

Det som funkar (någorlunda) är således att sitta, alldeles still och blunda. Gärna med något för ögonen, typ halsduk eller så. Det är precis lika kul som det låter. Framåt eftermiddagen och efter en handfull huvudvärkstabletter började jag äntligen kvickna till. Såpass att jag passade på att skotta medans lusten fanns. Men något annat har inte blivit gjort och nu är jag helt slut igen. En liten huvudvärk gnager någonstans därinne, men fullt uthärdlig. För tillfället.

 

Grattis, vi bjuckar p...

0 Läs mer >>

I mitt huvud alltså, denna morgon. Men det ska jag förhoppningsvis snart råda bot på.

Jag hade inget roligt att skriva innan jag började jobba igår och orkade inte när jag kom hem, därför fick det bli som det blev.

Planen för dagen ser ut som sådan att jag efter frukost ska bege mig till kommunen och lämna in nödvändiga dokument. Efter det bär färden åt motsatt håll in till Vännäs där jag ska jobba en stund. Sen vet jag att jag hade nåt särskilt jag planerat att göra hemma idag, men jag har glömt vad det var. Det bör i alla fall skottas, diskas och dammsugas. I afton blir jag bjuden på middag i grannbyn.

En riktigt bra fredag kan jag tycka!

Blixtar och dunder

0 Läs mer >>

Innan det var dags att åka till Vännäs tog Ragnar och jag en rask och mycket frisk pomenad.

Inte var det strålade väder precis, men fint ändå.

Mötet med kvalitétsansvarige gick bara bra. Men han tyckte det var skitlöjligt att jag skulle behöva honom för det är det inga stora grejer som ska göras och det betyder att det är väldigt lite för honom att kontrollera. Han ringde tom till kommunen för att fråga om de var allvarliga, men hon stod på sig och tillslut var han tvungen att skriva en kontrollplan. En vääääldigt kort en, som kommer kosta mig en massa pengar. Sanslöst.

Efter det var det inskolning på Café Ljusluktan. Innan har jag bara hjälpt de med minnestunder nån gång ibland. Det gick bara fint, även om jag stundtals kände mig som en praktikant som stod och såg fånig ut när Nina förklarade något. Efter 2 timmars introduktion fick jag vara ensam, men det gick bra det med. Kul var det - och mysigt!

Imorgon blir det jobb på gamla hederliga hotellet igen och på fredag tänkte jag åka till kommunen personligen med ritningar och kontrollplan.

Häpp!

Gofika

1 Läs mer >>

For en vända in till Vännäs för att hämta Pontus och Molly på dagis. Inte helt lätt att få dem därifrån, men det gick tillslut med löfte om att "Lagnal" satt i bilen och längtade efter dem.

Väl hemma var det såklart Robin Hood (igen) som gällde.Men mysigt var det!

Ragnar blev mystiskt sjuk och kräktes tre gånger, varav en gång på den vita, luddiga matsalsmattan..

Imorgon ska jag först till Kvalitétsanvarige som ska skriva en kontrollplan på bygget av smedjan och sen ska jag jobba på cafét. Ska bli kul!

Det är Robin Hood jag...