3 Läs mer >>

Att ta kort med självutlösare på kameran när man kutar upp på en snödriva för att balansera på ett ministäd är inte det lättaste...

Jaja... Gott nytt år på er allesammans. Hoppas 2012 blir lika bra som 2011!

Happy New Year!!

1 Läs mer >>Jag blev så full i skratt.. Såg en vad jag tyckte var lite underlig kommentar på Facebook. Bara för att klicka mig vidare och finna en hel uppsjö. Nu har jag officiellt blivit gammal. Jag är ju ändå såpass med att jag förstår, men ändå.

Blev lite skottning då det kommit ytterligare några cm inatt.Underbart med vinter.Den här utsikten från vardagsrumsfönstret är jag mer än nöjd med.

Sen for in till Vännäs för att handla inför morgondagen. Usch vad lång tid det tog. Näst på listan är att diska, städa, dammsuga och färga håret. Kanske kan jag förbereda något med mat eller dessert för imorgon.

Imorgon ska jag nog ta en anvilsurfing bild tror jag minsann! Inte med det stora 190-kg's städet utan det lilla som ingick i husköpet. Vi får väl se..Den här bilden är från min praktik (förövrigt världens bästa och jag ville inte åka därifrån) hos Erik Vargtand.Och det här är från praktiken (under samma period, men bara över en helg) hos lika fantastiska Ville.

Nu blev bilderna lite små för jag tog dem från Facebook då jag inte hade dem på nya datorn, men det duger det med.

Gammal, jag?

0 Läs mer >>

Känner hur musklerna rinner av mig. Förutom att jag varit utomordentligt lat så börjar jag verkligen tröttna på höften som krånglar i tid och otid och gör att jag inte kan anstränga mig nämnvärt.

Jag har i alla fall slungat bort snön som kom under gårdagkvällen/natten och huggit lite ved.

Klant-Mia glömde vid ett tillfälle att vrida på kanonen (jag vet inte vad det heter, men det låter ju tufft) så snön sprutade på ladugårdsväggen. Det spelar ju egentligen absolut ingen roll, men är typiskt sånt som jag kan störa mig på i all oändlighet. Just därför lät jag det vara kvar. Som straff åt mig själv. Inte riktigt frisk - nej jag vet.Fina pärlan till klyvyxa som verkligen gör halva jobbet. Ser även ut att ha varit med om en hel del. Ingick såklart i husköpet.

Efter det var jag helt slut och kände hur stelheten började fortplanta sig i ryggen. Vad kan då vara bättre än att lägga sig på sofflocket och läsa en god bok? Sagt och gjort.Fick sällskap av Sir R som såg till att ha full koll på allt (dvs ingenting) som hände utanför.Sen blev det lite jobbigt att behöva stå för egen maskin.Sen somnade han. Och även jag.

Ikväll ska jag bli bjuden på middag och se en film. Inte dumt.

Muskel-lös

0 Läs mer >>

Ett stycke ny dator senare är jag med internet igen. Skönt att vara utan, men skönt att vara med också.

Jaha, då ska vi se. Egentligen borde jag skriva ner lite stödord varje dag för jag minns aldrig vad som hänt annars. Jag kollar kameran, det brukar hjälpa.

Det första jag hittar är ett kort som visar ett nerblodat handfat. Det är för att jag är rätt störd. Jag fick våldsnäsblod och blödde och blödde... ja ni fattar. Sen tog jag kort på hur det såg ut i handfatet. Jag skulle mycket väl kunna lägga upp det kortet, men jag vet ju att det finns de som är lite känsliga för sånt och det ligger ju egentligen inte i någons intresse att titta på ett sådant kort. Sen minns jag att jag var hos naprapaten på kvällen (för jag fick näsblod igen och blev lite vimmelkantig). Han ringde dit mig eftersom höften varit extra besvärlig och inte vill hålla sig på plats och han ville att jag skulle få en dräglig jul och nyår eftersom han skulle vara ledig. Otrooooligt snällt kan jag tycka! Efter diverse övningar och tydliga instruktioner om vad jag fick och inte fick göra avslutades besöket med att jag fick en korsett. NEJ, inte en sån man snörar. Mer som ett njurbälte som ska hjälpa till att fixera höften. Riktigt skön är den faktiskt.

Så, de här närmaste dagarna har jag tagit det väldigt lugnt. Här följer lite bilder.

Den fina gamla sparken ingick såklart i husköpet.Liten hund älskar att tävla med den.Mamma kom och vi tog oss en skön promenad.En kall bil kräver en filt.Ragge har fått en ny vän.På julaftonsmorgon (nja okej, förmiddag) kom goa Kurt förbi med en blomma till mig!

Julafton spenderades med Andreas och Sebastian. Innan vi hämtade Sebbe var vi en sväng och fikade hos Kathrine och resten av familjen där julstämnnigen var på topp. Mysigt för dem, men i mig kryper det. Hemskt ledsen, men det är så. Men det var mysigt att de hade så mysigt och barnen satt som klistrade framför tv'n.

Väl hemma började jag fixa med älgsteken medans vi knaprade på ost & kex med ett glas rött. Kvällen gick hur fort som helst och förutom mat och dessert slank också champagne (ja riktig!), snaps och Irish coffe ner. På det stora hela en mycket angenäm kväll!

Det här med att ta kort på oss själva gick sådär..

I söndags var Håkan och jag på lokal i Umeå. Jag är väldans sällan ute så det var riktigt kul. Inte så bekväm eller för den delen bra i höften så jag kunde dansa, utan jag nöjde mig med att titta på folk och konversera med min kavaljer för kvällen. Tack igen Håkan, det var riktigt kul!

I måndags kom Andreas tillbaka och stannade tills i förmiddags. Igår var vi i stan och jag köpte en ny dator till mig och det var ju både behövligt och skönt. Sen har det setts på film, promenerats, ätit mat och bara slappats. Gött med andra ord.Här har vi Ragge idag. Latmasken. Jag hade tänkt vi skulle ut och motionera med sparken, men jag har nästan inte hjärta att väcka honom.. Nästan.

I'm baaaaack!

2 Läs mer >>
Nu mina vänner blir det lite tunnt på uppdateringsfronten. Anledningen till det är helt enkelt att datorn gett upp. Jag hoppades att den skulle hålla åtminstonde till mellandagarna då jag tänkte införskaffa en ny, men icke sa nicke. Nu får jag snällt klara mig några dagar utan internet och det ska väl gå.
Sitter i detta nu hos snälla grannen Håkan som förutom att erbjuda mig sin dator en stund även fyllt bordet med frukt och sätter på mitt kommando på kaffet. Inte illa det inte!
Planerna inför jul är att inte ha några planer alls. Bästa och finaste vännen Andreas kommer på fredag och då är vi bjudna till ovan nämnda Håkan på middag och dessert. På lördag ansluter Sebastian från jobbet och vi firar singlarnas afton och även Sebbe som fyllde år i början på december men inte fick någon firning.
Tror det kommer bli en riktigt bra och ojulig jul. Precis som jag vill ha det.
Om vi inte hörs innan så God Jul till er som firar och Trevlig Helg till er som inte firar.
Kram!

Blogglös

1 Läs mer >>

Då är jag tillbaka igen. Jag kunde inte uppmana krafter till att skriva igår, jag är hemskt ledsen. Efter jobbet kom jag hem och släppte ut R, skottade snö (men fina slungan som jag nog gått och blivit lite småkär i), eldade och gjorde i ordning mig för julbordet. Sen blev jag hämtad av Håkan som jag bjudit med som tack för att han hjälper mig så mycket. Väl där mötte vi upp Lisa och Fredrik och sedan rusade vi mot maten för att Pontus och Molly skulle få äta så snabbt som möjligt. Och tur var väl det för jag började själv bli ganska vresig och var i stort behov av näring. Så efter att jag beställt ett glas rödtjut gav vi oss då på de dignande borden. Nu är det ju som så att jag inte är så förtjust i julmat och definitivt inte efter att ha jobbat med det i en månad. Men mycket gott fanns det på fisksidan som alltid lockar mest.

Efter att ha inmundigat en massa gott och länsat dessertbordet spred det sig en mycket angenäm och förnöjsam känsla i kroppen. När vi suttit och tjötat ett tag med mina goa kollegor bar det av hemåt igen och jag var så himla nöjd, avslappnad och tillfreds. Till stor del för att jag är LEDIG idag.

Jag sov i inte mindre än 10 timmar och nu ska jag bara mysa, elda, äta frukost och koka kaffe. SEN kan jag ta tag i dagen och göra allt som man halkat efter med här hemma, både inne och ute.

Ikväll ska jag till naprapaten, har faktiskt varit duktig för en gångs skull och gjort mina övningar för att stretcha höften. Däremot har den halkat på sniskan igen och börjat haka upp sig, men jag litar på att han löser det. Igen.

Och så måste jag ju ta lite bilder under dagen, har blivit lite dåligt med det på sistonde. Önskemål emottages tacksamt.

Nuså

0 Läs mer >>

Riktigt riktigt trött och väldigt väldigt nöjd. Helgjulborden är slut för i år och det har gått jättebra. Ett sletet gäng som jobbade på hotellet idag, men ack så grymma! Jag är så stolt att få jobba med Sveriges (tycker då jag) bästa personal. Tack allihopa!

Ragge sågs idag efter av Håkan och hans dotter vilket kändes väldigt tryggt och bra. Jo, jag låter inte vem som helst passa min lilla gogubbe ska ni veta. Men det hade såklart gått jättebra och när jag kom för att hämta honom blev jag dessutom bjuden på middag och tårta till efterätt! OCH - jag fick med mig en matlåda hem. Jag har blivit väldigt bortskämd sen jag flyttade till Braxsele kan jag villigt erkänna.

Imorgon jobbar jag frukost och lunch och sen blir det faktiskt julbord på kvällen!

Hörs imorgon kära vänner, nu ska jag lägga mig. Åh så gött, jag har längtat sen jag klev upp i morse!

Helnöjd

1 Läs mer >>

Riktigt fint, lugnt och alldeles tyst var det när jag klev ut i morse.Det här var en gång. En gång. Ja ni fattar. Dumma snöras.

Har hämtat, testkört och premiärskottat med snöslungan idag. (Tack för hjälpen igen Håkan och även Herr Persson som lagade den) Det gick himla bra, smidigt och framförallt snabbt. Nöjd liten tösabit.

Jag har två lägen när jag ska jobba eftermiddag. Antingen ska jag hinna med att göra så mycket som bara är möjligt. Eller så ska jag inte göra nåt alls. Förutom att snöslungan hämtades och skottades med så verkar det luta åt det senare alternativet. Kommer bli en slitig lördag/söndag, men snart är det slut på't så ingen fara. 

Ska se om jag efter nyår kanske börjar hinna åka runt till lite fler smeder här i närheten. Jag vill ju att så många som möjligt ska komma till min träff i februari!

Fick fint besök av smeden Sebastian Reichlin och lilla sötnosen Rut idag, mycket trevligt! 


Slunga snö

0 Läs mer >>

Det var helt galet på jobbet idag. Helt galet. Och ändå gick det som smort. Mitt i lunchrusningen var det nämligen också julbord för 4 "företag". Jag skriver företag även om inte alla var det, gräddan av (just det uttrycket stod det i tidningen häromdagen när de invigde nya snabbtåget Vännäs-Umeå, därför tyckte jag att jag med gott samvete kunde använda det) kommungubbar och gummor var ett av sällskapen och de kan ju inte direkt räknas som företag. (Världens längsta ickeparantes och onödig information.) I alla fall.. Vi e fan snabba som vesslor alltså, vilket väloljat maskineri vi är! Efter lunch och julbord kom våra favoriter, Gnistan. PRO alltså. De skulle äta jultallrik(ar) vilket såklart innebar att allt skulle dukas om, för- och varmrättsbestick, glas, kaffekoppar, servetter, smör & bröd, hela konkarongen. Det gick ju bra det med och de förgyllde eftermiddagen med sång, musik och julverser.  Jag ska lätt sjunga i kören när jag blir PRO'are. Högt så glasen dallrar och med ett vibrato utan dess like. Jajjemen.

Fick veta idag att snöslungan är klar, snabbt jobbat. Lite småfel var det, bla skit i förgasaren, kass bränsleledning och knas med manöverspakarna. Ska hämta den imorgon, gött!

Ikväll tänkte jag faktiskt åka tillbaka till hotellet och titta på föreställningen som illusionisten Peter Varg har där. Jag har jobbat  och lyckats missa de föreställningar han hafft där hittils, men jag har hört på publikens "ooohhh" och "aaahhh" att det där vill man inte missa. Så fast jag absolut inte orkar ska jag fasen masa mig iväg. Om inte annat är det en rätt go känsla att komma till jobbbet i "civila" kläder.

Imorgon jobbar jag kväll = andra sittningen julbord (företag) och söndag frukost och första sittningen.

Nu ska jag skriva ett väldigt viktigt mail och sen (eventuellt) piffa mig inför ikväll.

Jag kan förresten säga att det var minsann ingen sexakt som pågick hos naprapaten även om beskrivningen nog faktiskt lät lite som en sådan.
 

Tjött

1 Läs mer >>

Bara några timmars jobb idag. Efter avslutat pass gick jag över gatan till naprapaten. Ujuj.. Jag har idag fått erfara den hemskaste övningen jag vait med om i hela mitt liv. Han la en filt på golvet och informerade om att vi skulle köra hunden. Haha, ni behöver inte vara oroliga. Han är elittränare för hm... en kampsport, jag har glömt vilken och det här var en övning de brukar köra på hans träningar. Det här blir en ganska målande beskrivning, bara så ni vet.

Jag fick alltså, liksom en hund, stå på alla fyra. Raka armar särade ben. Så särade jag kunde, sen ställde han sig bakom och särade dem ännu mer med hjälp av sina fötter. (Detta är för att jag är läskigt stel i höften). Sen skulle jag "gunga" sakta fram och tillbaka, hela tiden med raka armar. Han påstod att man ska kunna få rumpan i golvet, men inte jag inte. Ha! Inte en chans. Hela tiden särade han mer och mer på benen tills jag trodde att jag skulle gå av. Men! Höften blev mycket, mycket, mycket bättre och en massa spänningar släppte. Sen skulle jag sitta på rumpan med särade ben. Och enligt naprapaten ska en "medelsvensson" kunna sitta så, luta sig fram och lägga underarmar och armbågar mot golvet. Inte ens det klarade jag. Men som sagt, det hände en hel del idag och jag ska dit igen på tisdag för uppföljning. Tydligen har jag alldeles stenhårda (spända då alltså) bröstmuskler också. Stretcha är inte riktigt min grej om man säger så. Men jag måste bli duktigare på det. Jag märker ju att det hjälper en hel del. Fick i alla fall skottningsförbud i ett par dagar och så ska jag köra hunden hemma själv.Tog sista bottenskrapet av paellan som var kvar efter lunchen på hotellet och tog med mig hem. Förbaskat gott och jag som älskar musslor!

Eftersom vädret varit lite si och så har det börjat rasa snö från taken på huset och ladan. Det låter ju en hel del vilket gör att Ragnar tror att huset är under belägring.. Vilket i sin tur innebär plötsliga utfall och en jävla massa skällande. I natt däremot blev han rädd och gömde sig under sängen och det blev i stället en jävla massa gnällande. (Och vrålande från min sida). Ska ta ett kort och visa imorgon vad som hände med min fina breda gång till ladan när snön rasade från det taket. Fasen också.

Stretching

2 Läs mer >>

If there is something in life I can control I'd like it to be the straight edges :)

This is for you Hogy

0 Läs mer >>


Så här blev det med väggen. Tack vare Hulken Håkan som gjorde nästan allt jobb själv. Jo, det är sant.

Lite ved blev det idag på förmiddagen också. Lite.

Och en tur in till stan bland annat. Köpte bara typiskt tråkiga saker, spolarvätska, lampolja, reflexkoppel och sånt. Som man måste ha, men som är skittråkigt att köpa. Fast jag köpte förstås en tröja på rea också.

Jo! Jag köpte filmen The Omen.. Jag har inte sett den (vilket är smått otroligt efter som jag älskar skräckisar). Så, nu behöver jag någon att se den med. Brukar ju kunna se skräckisar själv, men då har jag suttit i en lägenhet och inte ensam i ett hus i skogen..

På gården är det numera isbana eftersom det regnat en del. Så ut går man med livet som insats. Skulle köpt tösalt när jag ändå höll på med tråkiga inköp...

Var förbi en sväng i byastugan där de just hade ätit grötmiddag. Varmt och mysigt och fullt med goa grannar i alla åldrar. Älskar detta ställe!

Tråk