0 Läs mer >>
Måste passa på att göra lite nytta här hemma när det är fint väder. Gräsmattan är i behov av en klippning, den ser ut som en risig morgonfrilla.. Förutom det så finns det åtminstonde en miljard saker till att göra - så jag behöver inte vara sysslolös. Kanske kan jag förena nytta med nöje en stund och sätta mig i solen och putsa smycken till marknaden.

Jag ångrade mig

1 Läs mer >>
Då blir det bilder igen.
 
Tycker det är skittråkigt att inte kunna lägga upp bilder hemifrån!
 
Från tidigare inlagda bilder
 
Den här är från Tjeckien september 2011. En smidesträff/festival/tävling/utställning som jag förövrigt fick en inbudan till igår. Önskar av hela mitt hjärta att jag skulle kunna åka och jag blev så till mig i trasorna när jag fick brevet att jag ville grina, men... det är inte ekonomiskt möjligt tyvärr, om jag inte skulle sälja precis allt jag gjort till Vännäsdagarna och gör till utställningen och det är ju föga troligt. Vad är väl en långhelg i Tjeckien? Alldeles... alldeles underbar.

Imorgon

0 Läs mer >>
Igår gjorde jag som sagt armband. I morse fick jag en beställning på fyra stycken, blandade material (koppar och järn). Båda sorter är gammal stängseltråd. Det här blev ju inte så dumt!
 
Har en hel del taggtråd i ladan och jag har funderat på vad jag kan göra med den. Köpte några söta glaslyktor och tyckte att de stod i snygg kontrast till varann.
 
 
Nåt sånt här, vad tror ni om det? Fast med ett ljus eller hängväxt kanske. Man kan fylla lite vatten i den också så att plockade blommor klarar sig en stund.
 
Gjorde även en variant av en krans av taggtråden som blev helt ok. Köpte bara två såna här lyktor vilket var lite synd. Får väl se om jag hinner ta mig in till stan och köpa fler för en sån här vill jag ha själv!
 
Jag ser att blogg.se tar sig friheten att kapa mina bilder i högerkanten, snyggt. Tack så jävla mycket.

Armband

0 Läs mer >>
Det funkar icket att ladda upp bilder hemifrån, det var ju förbannat. Ska jag inte kunna blogga hemifrån längre?
 
Idag blev det i alla fall armband, krokar, kapsylöppnare och "lyktkrok" smidda. En bra dag tycker jag, synd att jag inte kan visa er just nu. Men jag får väl lägga in en bloggrast i smidandet imorgon.
 
Och Per - självklart ska Bettan med! Om hon kan bli lagad tills dess...
 
 

Typiskt

0 Läs mer >>
 
I Östervik går det minsann bra att ladda upp bilder! Man kan ju hoppas att det funkar hemma också, annars får jag blogga härifrån i fortsättningen.
 
Men nu hinner jag inte, måste smida medan järnet är varmt vetni!

Meh!!

1 Läs mer >>
Jag börjar bli mer än måttligt irriterad över att det inte fungerar att ladda upp bilder!
 
I veckan är det smide som gäller, nästa helg är det ju för fanken Vännäsdagarna. Uj va tiden går fort! Några tider på cafét också, men inte så mycket så jag slipper känna mig stressad för den sakens skull. Kvällarna kommer ägnas åt förberedande marknads-fix, typ samla ihop allt, putsa smycken, skriva ut affischer, fixa tröjtryck osv. Kul, men alltid dubbla jobbet av vad man tror..

Det drar ihop sig

0 Läs mer >>
Åh vilken härlig dag mamma och jag har haft i stan. Det var år sen sist!

Jag skulle handla grejer inför Vännäsdagarna och jag lyckades få tag på allt jag sökte. Hittade dessutom lyktor jag hade köpt 10 minuter tidigare i en affär i stan 20 spänn billigare i en affär en bit bort. Bara att köpa fler billigare lyktor och lämna tillbaka de andra.
 
Dessutom hittade vi en jättefin långklänning som var som en dröm och medans jag stod i omklädningsrummet kom mamma med den finaste klänningen någonsin. Men dragkedjan var kass så mamma prutade ner den till 100:- och lagade den när vi kom hem. Bästa, bästa mamma!
 
Några bilder blir det inte denna gång heller...
 
 
 
 

Sing halleluhja!

1 Läs mer >>
Alltså, det är inte bara jag som har problem med bloggen. Tydligen är det många som är drabbade. Hoppas ni har tålamod tills det är fixat, så blir det bildbomb.

Under tiden skulle jag vilja be om er hjälp. Om ni vill och orkar alltså. Det är ju utställningsdax snart och då ska jag även ha med foton. Tänker mig att jag ska ha en "inspirationsvägg" och då på naturen. Och naturbilder har jag ju en del. Så om ni orkar - gå tillbaka i bloggen och kolla på lite bilder. Om ni hittar någon ni tycker jag borde ha med så släng in en kommentar eller maila mig på mia.smed@spray.se
 
Tack!

Hjälp

0 Läs mer >>
Men eftersom det fortfarande inte funkar att ladda upp bilder så kan jag tyvärr inte visa er just nu.

Igår revs nämligen det gamla smedjetaket och Håkans nybyggda uppenbarade sig, det blev helt otroligt fint! Mamma & Georg var här och hjälpte till att bära så vi fick undan massor, men lite är fortfarande kvar där inne som jag tänkte försöka röja innan jobb i eftermiddag. Massor av ved blev det och det är ju bra.

När jag fått ut det sista ska vi (Håkan) mäta ut hur mycket jag behöver gräva innan gjutningen (jo, det är grävning kvar) och sen kan det gjutas golv. Men först ska det bli klart med Investeringsbidraget och det vet man inte riktigt hur lång tid det kan ta.. Gräva kan jag göra, men inte köpa in någonting förrän det är klart med bidraget.

Igår var en riktigt b...

3 Läs mer >>
Ibland funkar det att ladda upp bilder, ibland inte. Men det beror nog mest på min uppkoppling och mindre på min tekniska oförmåga skulle jag tro. Irriterande i vilket fall.

En endaste bild fick jag upp och efter att ha suttit här i 40 minuter ger jag upp. Sur som ättika. Mer bilder en annan dag.


  Igår grävde jag mig ett litet runt jorgubbsland. Tänkte lägga lite stenar runt, blir nog fint.

Senaste nytt

0 Läs mer >>
Fick planterat om lite tomatplantor och sått lite andra grönsaker, grävt i landet (som inte är ett land än, utan en gräsmatta), förberett för ett litet jordgubbsland,plockat murklor, grillat och språkat med två goa grannar.

Sen ringde Håkan och undrade om jag kunde hjälpa honom sätta några tallplantor. Såklart, det minsta jag kan göra efter all hjälp jag har fått av honom!


Ikväll kom mamma & Georg till Vännäs så imorgon efter cafét ska jag dit och kramas!

På söndag ska förresten gamla taket i smedjan rivas, hurra!!

Plantera

1 Läs mer >>
Tydligen så har man ändrat utseendet och vissa funktioner här på bloggen. Det är till stor nackdel för mig eftersom jag dels är vanemänniska och dels helkass på tekniska ting. Det funkar i alla fall inte att ladda upp bilder för tillfället av någon anledning (jag troooor inte att det har med mig att göra).

Var i vilket fall och smidde några timmar. Det gick åt skogen så jag blev förbannad och åkte hem. Ibland blir det sådär, en svacka. Då är det lika bra att ge upp och komma igen en annan dag för jag slösar bara på kol och material.

Tror bannemig att jag ska grilla för att bli på bättre humör.

Fasiken!