0 Läs mer >>

Soligt, varmt (+7) och skönt igår kväll. Fick mat i magen hos Håkan och Ragnar sprang av sig vårkänslorna i snön.Sannerligen ljuvligt

0 Läs mer >>

När jag gick ut i ladan igår för att plocka ihop några lådor med grejer att sälja på loppis idag. Det var lite grejer i vägen kan man säga.. Ungefär en miljard säckar med spån och det fanns inget i världen som kunde ge mig styrkan att hiva iväg dem. Inte ens ilska. Inte för att det fanns plats att ställa de nån annan stans heller för den delen. Och eftersom jag skulle jobba på hotellet sen till 01.30 så skulle jag vara allt annat än pigg och fräsch på morgonen efter så jag bestämde mig för att lägga ner projekt loppis.

Så jag hängav mig åt projekt hönshus istället. Där är numera tömt och jag ska strax ut och ta ner hyllan som sitter kvar och planera lite var sittpinnar och reden ska vara. Kanske börjar jag att vindtäta också.

Igår kom en granne förbi på besök också. Håkan och hans pöjk var här och bar in isolering och gipsskivor så med byggmästaren på plats fick han en genomgång och guidning av bygget. Håkan har bland annat även byggt en maskinhall och ett "uthus" för kossorna åt samma granne.

Sen var det ju jobb, kul som vanligt, roligt folk, men sent och jag är vansinnestrött idag. Fint väder är det i alla fall och det är bra, inte bara för humöret utan även för #&@#¤snön...Det var så himla fint ute när jag kom hem inatt, soluppgång inom kort.

Jag bröt ihop

1 Läs mer >>

Det är så roligt, varje gång jag jobbar på hotellet så är det någon som tjoar "där e ju smeden!" eller så hör jag hur någon viskar till sin polare när jag går förbi "visste du att hon är smed?". Många frågar också hur det går med smedjebygget och jag tycker det är så jäkla kul att så många är intresserade och nyfikna. Även om det börjar bli rätt trist att svara "jag håller fortfarande på att bygga" som jag gjort nu sen i september när jag började riva snickeriet.

Igår träffade jag en karl som var alldles fascinerad och som lovade komma och titta på min utställning i sommar på Slöjdarnas hus. Flera stycken har bara i veckan kommenterat reportaget i Vk i november samt berättat att de känner nån som känner nån som känner mig eller mina grannar.

Följdaktligen känner alla apan, men apan känner ingen.

Men roligt är det!

Kul!

0 Läs mer >>

Det tycker jag att den är när den är 00.50. Kom hem för en timme sen.

Vi börjar väl i skolan. Det var.... intressant. Jag hoppas att vi som var där (en manlig undersköterska, en manlig sjuksköterska, en kvinnlig entreprenör och jag) sådde ett litet frö att man inte nödvändigtvis måste välja ett yrke som man förväntas utifrån "normala normer". Normstormare är vi allihopa! Kul idé och initiativ tycker jag, även om det kan vara svårt att nå ut till ett gäng hormonstinna  fjortisar som bara vill gå hem en fredageftermiddag.

Att jobba på swingaftonen på hotellet var riktigt trevligt! Lite högre medelålder än vanligt, men det innebar också lite mindre alkoholkonsumtion och glada alerta gäster som swingade loss (nja, styrdansade snarare) till ett mycket kompetent band. Oftast tycker jag annars musiken är så himla hög (tantvarning på mig) när banden spelar att det är svårt att njuta av den, men det här var som sagt riktigt behagligt. Jag önskar jag kunde dansa swing. 

Klockan är mycket

1 Läs mer >>

Jo men lite. Inför grejen på skolan, fast jag älskar sånt. Att tjöta inför folk är jättekul. Hoppas bara man kan inspirera en eller annan, om inte annat är det bra att de får veta att man finns. Tror inte dagens ungdom har koll på vad en smed är, men det kanske bara är en fördom? Ungdomar överlag är väldigt intresserade annars när man träffar de på marknader och så, vilket är sköj!Efter det åker jag på hotellet och jobbar. Swingkväll ikväll, ska bli skitkul!

Nervös

1 Läs mer >>

Att berätta det där som jag sa var hemligt och retades med i förra veckan. Det är inte så att jag bara okynnesretas med er. Nejdå. Imorgon ska jag nämligen till en skola i Bjurholm tillsammans med några fler "normbrytare" och tala om mitt spännande yrke. Då menar jag såklart inte servitrasa eller cafépersonal (även om det inte är fy skam det heller).

Först ska vi bli intervjuade av olika elevgrupper som ska fråga oss om vad vi sysslar med, men vi får under inga omständigheter avslöja vad det är. När de sedan intervjuat allihopa ska de gissa vad det är vi jobbar med och sen ska själva berätta om det.

Det är ett projekt som heter Normstorm och om det kan man läsa lite mer HÄR

Jättekul tycker jag! Och kan jag så bidrar jag gärna till att fler tjejer tar för sig och inte räds ett annars "manligt" yrke.

Jag har ju glömt!

0 Läs mer >>

Uppe i arla morgonstund (4.45) idag. Innan jobb skulle naturligtvis den lilla (o)morgonpigga rastas. På nåt underligt vis blir det dock alltid fart på skrället när man häller mat i skålen, annars kan han lätt ligga och dra sig timmavis. Det första han gör när man kliver upp är att lägga sig tillrätta i min varma säng.

På jobbet var det fullt ös och arbetspasset gick i ett huj. Efteråt hämtade jag gosbollarna på dagis som fick följa med mig hem. Lite lek ute på gården, frukt, kaka och senare när pappa kom (min bror alltså för den som inte hänger med) blev det även mat. Han kom med latsbil, fast utan flak (eller släp, vad det nu kan kallas) till barnens stora lycka.

Imorgon är det hotellet igen, liksom fredag och även lördag. På söndag är det loppis i Umeå och på måndag Valborgsmässofirande i byastugan med goa grannar.

Huj

2 Läs mer >>

Mysigaste cafét, tycker verkligen om att jobba där! Tycker verkligen om hotellet också och där ska jag jobba imorgon. Så himla lämpligt då att man kan kombinera dessa.

Mitt hus är som ni kanske vet i stort behov av ommålning. Sitter och kollar runt lite på olika färger, kanske ska man byta rent av. Jag gillar verkligen det gula (har alltid av någon anledning föreställt mig att jag ska bo i ett gult hus), men nu är jag som sagt lite sugen på en annan färg. När jag har chansen att välja själv. Nåt gammeldags, såklart. Tips kanske?

Mys

1 Läs mer >>Det här lilla äcklet hittade jag i min väska när jag skulle packa upp efter helgen.

Det visar sig (enligt Wikipedia) vara typ en blandning av fästing och skorpion. Ursäkta? Jomenvisst, självklart måste det vara så... De ska tydligen äta löss, myror, små flugor och larver så jag ska se om jag kan hålla den lilla gynnaren vid liv. Han verkar rätt vresig av sig.

Djävulsdjur

1 Läs mer >>

En helt fantastisk helg. Helt fantastisk! Som jag har skrattat och trivts, myst av stämningen och alla goa vänner. Vi fick oss alla också en ny vän, Cedric, som är på rundresa i Europa och som jag lurade till Gysinge för att titta på tävlingarna. Han gjorde succé, inte bara som en trevlig tjomme utan han hjälpte mig en massa också. En resa till Oregon, Usa dit han bor är nog en nödvändighet i framtiden.Vilket järngäng! I lördags natt hoppade vi efterfesten och satt uppe och skrattade så tårarna sprutade istället.Min älskade vän och mentor Vargtand kom och glädjen var total!

Själva tävlingarna gick riktigt bra och att få se den otroliga fantasi och kunskap som sprudlade var något alldeles speciellt.Det är Cedric som tagit de svartvita bilderna.

En liten artikel fick vi i Arbetarbladet också. Den kan ni hitta HÄR. Synd bara att det stod att det var lite åskådare (vilket det uppenbarligen var just då), men när gesällerna och mästarna tävlade var det faktiskt riktigt trångt.

Så hemskt det är när det är dags att åka hem och hela kroppen skriker "neeeej, jag vill inte!!". Men, man kan inte ha roligt jämt (men nästan) och jag längtar till nästa gång vi alla ses. TACK för en underbar helg!

Den här veckan kommer bli helt galen, fullt ös medvetslös. Jag vilar nästa vecka.

Världens bästa helg

0 Läs mer >>

Jag lovar att uppdatera med lite bilder imorgon, nu ser jag snart i kors. Efter att kört mina dryga 6 timmar hem har jag nu gått igenom lite mer än 400 bilder och börjat lägga upp några på Konstsmidesföreningens sida på Facebook. Det kändes viktigare än att blogga just ikväll.

Trött men nöjd

0 Läs mer >>

Som om man skulle kunna sova när man har en sån dag framför sig! Vaknade strax innan 5.30.

Jag var här först av alla igår vilket var rätt skönt. Fick ca 2 timmar att rodda lite innan folk började droppa in. På kvällen samlades runt 18 av oss smeder och hade förbannat trevligt på vandrarhemmet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, vilket underbart gäng! För jäkla kul att träffa den amerikanska killen på rundresa i Europa som jag lurat hit också, tack facebook! (Han gissade för övrigt att jag var 22, God bless him, HA!)Här hjälper vi varann. Masserar du mig så masserar jag dig.

Idag kommer ännu fler av mina fantastiska vänner, bla världens bästa Vargtand, oj vad jag har saknat honom. Inte så troligt att jag hinner uppdatera mer i helgen, men jag ska såklart ta tjogvis med kort.

Och som en liten parantes.. Det bästa med själva resan när man ska köra långt måste ju vara  att man kan kräma på riktigt hög musik och sjunga (alt. vråla) för allt vad tygen håller.

Vaken