1 Läs mer >>
Jag fick en ny digitalkamera när jag fyllde år.
 
 Stöt- och vattentålig som man måste ha om man heter Anna Maria Persson. Om man nu kan vara förälskad i en kamera så är jag det.
 
Den sketasnygga mössan har grannen Lisa gjort. (Klicka på Lisa för att komma till hennes syblogg!)

Ny

0 Läs mer >>
Min lilla fröken Glen (jo, det är en fröken) har bestämt sig för att hon vill ruva - igen. Men där blir det inga barn gjorda, det kan jag tala om. Dels för att jag plockar äggen ändå för jag vill inte ha några kycklingar nu och dels för att jag inte vet om tuppen är gammal nog att - ja utföra sina plikter..
 
 Hon är en skön böna med kammen på sne'
 
Och så har jag hittat ett ägg modell mindre som måste komma från en av de två mindre hönorna Maja eller MiniLotta. Hade varit kul att veta vilken.
 
Annars så är det jobb som gäller  EN dag har jag nästa vecka att smida på så jag hoppas innerligt att huvudvärk och annat ondskefullt håller sig långt borta!
 
 

Fröken Glen

0 Läs mer >>
Nä, det blev inga fler bilder för det blev ingen smedja. Som vanligt när jag ska göra nåt roligt (samma sak hände i lördags) så fick jag jätteont i huvudet. Fast mest troligt den här gången var väl att jag slappnade av efter helgen.
 
Tråkigt.
 
 
 

Spänd?

0 Läs mer >>
Visst är man sliten efter helgen, men det var det verkligen värt! Det kom så mycket folk att vi både fick gnugga oss i ögonen och nypa oss i armen. Så jäkla härligt!
 
Vårt hembakta fika sålde som smör i solsken, inte undra på... kolla bara!
 
Nu ska vi se om jag kommer ihåg allt.. Julbollar, rocky road, saffranskaka, glöggtryffel, hallongrottor, arraksbollar, mandelflarn, två sorters pajer, sockerkaka, mjuk pepparkaka, coccosbollar med lime, chokladbollar, bullar och smörgåsar på Lisas hembakta thekakor.
 
Vi hade också bakat som man kunde köpa med sig hem - saffransmaränger, glöggtryffel, olika sorters bröd och majskex. Ville man så kunde man också köpa med sig av "innefikat" i en to-go-påse.
 
Det tar en evighet att ladda upp bilder så jag fortsätter imorgon när jag är i smedjan..
 
 
 

Tröttmössa

0 Läs mer >>
Eller i alla fall dan före julmarknadsdan. Igår kompletterade jag lite smycken, krokar och två ljusstakar.
 
 
 
Ljusstakarna och krokarna glömde jag ta kort på, ska försöka komma ihåg att göra det imorgon.

Dan före dopparedan

0 Läs mer >>
Roland, du frågade om jag har några tips när man använder sig av lösa stansar. Egentligen inte, jag försöker vara noggrann, men det hjälper inte alltid. Ibland blir det skit och man blir arg. När det är bokstäver såhär kan det ju vara "charmigt" om det är lite ojämnt kanske, men det här blev ju helt åt helsike.
 

Tips

0 Läs mer >>
Jag glömmer i all iver inför marknaden i helgen att blogga!
 
I veckan gjorde jag bla en skål och så här såg det ut. Jag tog ingen bild på den färdiga, men det kommer.
 
Ämnet är utskutret från en 5mm tjock plåt, Tack Håkan A.
 
 
Kantdekorationen gjordes naturligtvis varmt, men jag ville inte slösa en värma på att ta kort..
 
Skålen och lite annat som man såklart inte kan vara utan kommer att finnas till salu på marknaden. Ni glömmer väl inte - Braxsele Byastuga 24-25 november 11-17!

En skål

0 Läs mer >>
Jag älskar ödehus och ingenting är så spännande som när man kan gå in i dem. Länge har jag haft ögonen på ett hus som ligger nära vägen och alldeles i infarten till en by. Tänkte att det måste vara det perfekta tillhållet för byns ungdomar när det vankas fest och man inte har någon annan stans att gå.
 
Därför har jag dragit mig lite för att gå dit för jag har varit lite rädd att mötas av förödelse. Men så tog jag mig mod, dörren var öppen så jag gick in. Just som jag ska hala fram kameran så inser jag att den inte ligger i fickan. Jag har ALLTID med mig kameran, just av såna här anledningar. Nåja, det fanns likväl ett hus och nyfikenhet stark som jordens dragningskraft. Nyfikenheten övervinner allt, tom spindelkräck. Det krossar även oftast förnuftet, när det exempelvis gäller om saker och ting håller att gå på. (Det har gått bra än så länge). Till saken, jag gick alltså och rekade och tänkte att hit måste jag bara tillbaka och fota. Men en ficklampa kunde komma väl till pass eftersom alla fönster var igenspikade och små utrymmen utan fönster var kolsvarta och kunde säkert bjuda på överraskningar..
 
 En vacker dag tog jag mig så dit, med kameran omsorgfullt nerpackad i fickan.
 
När man kommit in genom dörren slingrar sig en röd trappa upp till övervåningen till vänster och till höger går man genom en liten hall och kommer till köket. Under trappan finns en dörr som döljer ett sött tapetserat förvaringsutrymme.
 
 
Jag väljer att gå mot köket först. Golvet i hallen är det någon som brutit upp och och eldat en brasa på marken som ligger bara 20-30 cm under golvnivå. Vilken urbota dum idé och framförallt farlig. På vänster hand ligger ett rum, på murstocken har någon gjort en målning.
 
 
Fönstren är igenspikade - och krossade. I övrig helt tomt, förutom på ett rejält lager smuts på golvet. Ett jättefint trägolv.
 
 
Köket är mörkt och jag glömde naturligtvis ficklampan. Jag ser en lucka till en matkällare som jag absolut inte vågar öppna, speciellt inte utan lampa. Den ligger lite läskigt sådär på kanten, precis som att det när som helst kan slinka ut ett par fingrar där. (Det här är en efterkonstruktion, jag tänker sällan på läskigheter väl på plats, det slår mig först senare.)
 
Jag tar inga kort, det är för mörkt och jag vägrar ta med blixt och med den mängden skit och damm hade det sett ut som det snöade på bild. Tänkte mig att komma tillbaka när det är snö som kanske lyser upp lite bättre.
 
Innanför köket ligger det ytterligare ett litet rum och i det rummet en liten kolsvart skrubb.
 
Jag går tillbaka igen mot trappan och går upp. Halva trappan är röd och halva trappan är grön. Övervåningen är oinredd, men ljusare då de små fönstrena på var sida om huset inte spikats igen. Där står en alldeles ljuvlig mangel, vacker och stolt, men ack så ensam.
 
 
Dess enda sällskap är ett vackert bord. Någon har tagot av skivan och i lådan som är i ligger en råttfälla och en hästsko.
 
 
På övervåningen finns inte mycket mer än detta, en mangel, ett bord, smuts och spindelnät. Men en fin dörr (som syns bakom mangeln) ser typiskt hemlig ut. Utan handtag och låst...
 
Men till vänster om dörren finns en liten hall och trippar man försiktigt på tå genom den så finner man en dörröppning till som leder in till det enda inredda rummet på övervåning. Det är jättevackert nu så det har förmodligen varit alldeles ljuvligt under sina glansdagar.
 
 
Jag måste tillbaka.
 

Måste dela med mig

1 Läs mer >>
Mår så dåligt. Att stå och andas in stenkolsrök är icke att rekommendera. Innehåller svaveldioxid som är ja.. livshotande i för stora mängder. Nu svävar jag inte inte alls mellan liv och död (så lugn mamma), men är tillräckligt däckad för att inse att sängen är bästa stället för mig just idag.
 
Ska vid tillfälle byta över till koks som är liiite bättre i alla fall och ryker inte lika mycket.
 
Svart om nosen blir man - eller framförallt i.

Ingen rök utan eld

0 Läs mer >>
Text till ett armband som ska till Norge. Till en annan smed om heter Tobbe, jag har nämnt honom, Tone och deras projekt här förr - Jernrosen.
 
 
 
 

KJAERLIGHET

0 Läs mer >>
Jag har tagit bort en tupp. Det var tvunget, Abbetuppen hade nämligen friserat den andres kam en aning och lämnat blodsplatter på väggen. Det funkar inte, så tuppen utan namn var tvungen att avyttras. Hur snygg han än var.
 
 
Idag har jag avsatt större delen till bakdag. Det ska bakas inför marknaden nästa helg och det känns skönt om man kan få gjort mycket på en dag istället för att hålla på och fjutta på kvällarna. Vissa grejer måste dock sparas och bröd tänker jag sätta dagen innan och sen grädda samma dag.
 
Snart fyller man år också, hujedamig.

Another one bites the...

0 Läs mer >>
Det är ju själva faan!
 

Tillbaka till verklig...