0 Läs mer >>
Vilken bra helg!
 
Jag bakade en tårta till Håkan som tack för allt han gör och gjort för mig.
 
Undert mina skogspromenader var det här den enda sorts svampen jag hittade.
 
Hönsmys! Den stora är Abbe som ska bli gårdens tupp och den lilla är Gullefjun. (Hon som fick bo i en mössa inne hos mig i två dagar och som på meritlistan även har en åktur på en Harley Davidson från 1949.)
 
For iväg för att fota ett ödehus, ÄLSKAR sånt!
 
Middag och lite firande hemma hos Fredrik & Lisa med gott vin och bubbel!
 
Pontus fick äntligen komma och använda sina sprayflaskor han fick av mig i födelsedagspresent. Den här tavlan som heter "Skidbacke" beställde jag.
 
Även Molly fick prova och efter flertalet tavlor fick det vilas småfingrar som så ihärdigt och krampaktigt tryckt på sprayhatten.
 
Fredrik fick samtidigt slipat sina yxor och jag fick hjälp att byta en lampa. Alla nöjda.

Helgen i bilder

0 Läs mer >>
Jaha, här hände det inte mycket! Ber om ursäkt för det.
 
När man jobbar blir man liksom ett med hotellet även om jag på sistonde varit otroligt förvirrad. Så till den grad att jag i vissa fall funderar över hur det står till i lillhuvudet egentligen. Men, jag tror det beror på att jag är helt uppslukad av min smedja och allt som kommer hända där. Jag längtar SÅ tills den är färdig. Lagom kryptiskt va?
 
Apollo hälsar på i smedjan där man tydligen tyckte det var lämpligt att ikläda sig höftskynken  modell mindre.
 
Visste ni förresten att Hefaistos, son till Hera, halvbrorsa med bla Apollo var smed? Jorå, han smidde Poseidons treudd, blixtar till Zeus och vackra smycken till gudinnorna.

Gudar

0 Läs mer >>
Idag har vi lagt isolering och lassat sand. Eller ja, jag kanske fyllde en kärra, Håkan fyllde 15... Han byggde också ett finurligt verktyg så vi får rätt höjd på sanden. Tjockare gjutet  blir det i kanterna som gjuts ihop med den befintliga sockeln, lite mindre i mitten och tjockast i "bältet" där maskinerna kommer stå. Det blir för jäkla bra det här, rakt och fint! Gjutning till veckan, wohooo!
 

Raka kanter

0 Läs mer >>
..att få komma hem efter ett arbetspass framåt nattkröken till ett knäpptyst och stjärnklart Braxsele.

Lycka är..

0 Läs mer >>
Ja, i alla fall var den det i morse.

Jag som sällan eller aldrig (som jag kan minnas) har försovit mig till jobbet gjorde just detta idag. Fast jag visste inte om det förrän jag satte mig i bilen och kollade på klockan. Jag lullade på som vanligt på morgonen, piffade mig, gick ut med Ragnar, noterade att det var ljusare än vanligt, men tänkte inte mer på det.

Jag hade satt klockan på 5.45 istället för 4.45. Jag som ALLTID är så orolig att komma försent. Hur klantig får man bli?
 
Det löste sig förresten på jobbet. Min fantastiska chef hastade dit och trollade fram frukost åt de hungriga arbetarna och höll ställningarna tills jag dök up.

Ur led är tiden

0 Läs mer >>
Dagens skörd av världens minsta tomater.
 

Karameller

0 Läs mer >>
Jag gästspelar just nu på hotellet då jag hoppar in för en tjej som är sjukskriven. Det sitter liksom i benmärgen det där, tempot, hälsningsfraser, servera mat, svara i telefon, boka, hämta mer mat, känslan när det väller in lunchgäster och en rätt är på väg att ta slut men kocken trollar och plötsligt finns det ett alternativ till, arbetskompisarna, jargongen, gästerna. Många roliga återseenden.

Gästspel

1 Läs mer >>
Letade runt bland gamla bilder och hittade den här pärlan.
 
Mot slutet av sista året på smidesutbildningen bokade Åsa och jag en dag i smedjan till att ta bilder som skulle bli till en kalender. Det blev aldrig nån kalender, men det är väl aldrig försent...

Kalenderflickor

0 Läs mer >>
Tidigt i våras satte jag körsbärstomater.  De fick stå inne för att sen flyttas ut i billiga-Jula-plast-växthuset. Som för övrigt gick sönder på en gång. Sen har det sakta men säkert förfallit under sommaren tills jag fick packa ner det helt för några veckor sen. Sen dess är mitt gästrum växthus och jag kunde för första gången i år (helt sanslöst sent) skörda ett stycke körsbärstomat nu i veckan. Sen dess har det blivit några till. Pyyyytte små. Men likväl tomater.
 

Tomater

1 Läs mer >>
...på denna gård idag inte!

Nej snarare så vajar flaggorna i vinden, den lille gossen (Håkan) och flickebarnet (jag) har jobbat på under muntra sånger, med rosiga kinder och solsken i blick.

Nä, kanske inte riktigt så, men det har gått bra idag. Och kul var det!
 
 

Inget höstrusk..

0 Läs mer >>
Arbetsdag i smedjan, vi ställer i ordning formen som Håkan byggt, borrar för armering, lassar sand och en massa annat sköj.
 


I form

0 Läs mer >>
Trots att den här lille herren inte är riktigt som han ska, ett måndagsexemplar brukar jag säga, så måste man ju tycka om honom så in i norden. Söt när han sover som det heter.
(Eller om han mot förmodan skulle sitta still)
 
 
 

Störd