1 Läs mer >>
Min bil brann upp när jag var på väg till jobbet idag. Verkligen fullständigt, kvar var bara ett skal.
Och jag mår bara bra, fick ut det viktigaste och ställde mig en bra bit ifrån. Fick hoppa in och värma mig i en vänlig främlings bil. När brandbilen kommit körde han mig sedan till jobbet. Jag frågade vad han hette, men det är som bortblåst tyvärr...

Shit!

0 Läs mer >>
Nu är den här, vår fina hemsida. Stort tack till grannen Lisa (Ljadas Design) som lagt en massa tid på att få den i ordning!
 
Klicka HÄR för att komma till hemsidan!
 
 

Premiär!

0 Läs mer >>
Alldeles snart lanseras vår (Braxsele Hemslöjdsföreing's) hemsida!
Där kommer förutom en presentation av våra duktiga hantverkare finnas ett kalendarium över våra marknader och möten, ett galleri av våra alster och en butik. Roligt!
Detta är vad som kommer finnas till salu från mig för tillfället.
Armband i koppar 120:-
Armband i järn 120:-
Håruppsättningspinne i järn 140:-
Armband i koppar 120:-
Halsband i blåmetallic, 5 cm lång 120:- 

Armband i järn 120:-
 

Till Salu

0 Läs mer >>
Okej, det var ett riktigt dåligt ordskämt.
Men i vilket fall så gillar jag att göra skålar av sågklingor, det blir så rått på nåt vis.
 
 

Såg du?

1 Läs mer >>
De här två är så förälskade i varann att man nästan blir generad när man ser dem. Det är samma höna (Glen) som var svårt ansatt och utfryst av den gamla tuppen.
 
Hönspuss!

Kärlek

0 Läs mer >>
Den här skålen ska bli en present till grannens pappa. Den är gjord av en del av en gammal timmerdoning som han spenderade åtskilliga timmar med att kapa loss. Fick ju en hel hög med material från dem!
Riktigt nöjd med den, även om den är miniliten. Slipade och polerade kanter och polerade runt hålet som fanns i materialet.
 
 

Hålskål

0 Läs mer >>
Idag blev det som vanligt blandad kompott i smedjan. Skönt tycker jag, jag gillar det. I vanliga fall är jag urusel på att "många bollar i luften". Eller alltså, jag klarar inte det helt enkelt. Men i smedjan är det skillnad. Där måste jag ha det för att jag ska fungera. Konstigt hur det är.
Detta blev en ring. Det blir rätt mycket smycken överlag faktiskt
Och så fipplar jag bland annat med vindspelet som ska sitta på konstverket till Klangvägen.

Något som är roligt är att folk som har sett något jag gjort genom en bekant har börjat höra av sig och vill köpa lite småsaker (i huvudsak smycken). DET är roligt!

Blandat

0 Läs mer >>
Klangvägen är en vandringsled i Agnäs, Bjurholm som ska stå klar sommaren 2014. Längs leden kommer det stå konstverk/ljudinstallationer av konstnärer från Umeåregionen. Genom en handling från vandrarna kommer det uppstå ljud från konstverket.
 
Helgen spenderade jag precis där tillsammans med konstnärer och ideella krafter från byn. Vi har röjt, grävt, målat, snickrat och krattat bark. Tack och lov fick vi ljuvligt väder och utsikten är definitivt inte den sämsta heller!

Jag kommer att ha ett konstverk som står utmed leden, närmare bestämt vid kanotupptagningsplatsen. Där var det rejält igenväxt, men nu är det öppet och fint. Vi ska flytta grillplatsen närmare älven och en jättefin sten jag fick av en lokal bonde ska fraktas dit så jag kan fästa mitt konstverk där. Kul!
 

Klangvägen

1 Läs mer >>
Idag fick jag besök i smedjan minsann. Storebror Anders och hans flickvän Helen har köpt hus och ville göra något fint att sätta i nyckelknippan. Och fint blev det! Sjöängen är namnet på deras nya hus.
Helen
 
 
 

Gästsmeder

0 Läs mer >>
Ja, jag vet faktiskt inte. Livet hände, händer hela tiden. Som jag funderar och funderar på saker och ting hela tiden, önskar att jag kunde komma fram till något vettigt.

I alla fall. Mycket har hänt, bland annat hittade jag ett träd som jag är hyfsat övertygad om att det klättrat en björn i. Vääääldigt nära mitt hus, alldeles för nära.
Läskigt!

Men vad hände?