0 Läs mer >>
Förra veckan var jag i Kramfors på min gamla smidesutbildning och hade en smyckeskurs med eleverna där. Så förbaskat kul! Förutom att det var fantastiskt roligt att vara tillbaka (snacka om en lycklig plats i mitt hjärta) så är det ju en så kreativ miljö att vistas i.

Drygt 10 elever gjorde smycken och fick uppgiften att på fredagen presentera mig ett komplett set med ring, armband, halsband och örhängen. Det som är så kul är att alla set var totalt olika! Det är det som är det fina med smide, alla har sitt eget formspråk och friheten i att kunna skapa i pricip vad som helst är så himla skön.

 

Fröken Mia

0 Läs mer >>
När jag i förra veckan körde fast då jag gjorde knivar och behövde smida något helt annat så blev det en handduksring, lagom stor för en hand-handduk.

En fantastisk källa till inspiration är Pinterest! Den översta bilden är alltså min inpirationsbild och den undre är resultatet av min variant.

 
 


Så här går det ofta till. Jag ser en bild som eggar min fantasi och så gör jag en egen variant.

Ringen (som är ca 7,5 cm i diameter i innermått) kostar 400:- inkl krok.
 

Handduksring

0 Läs mer >>
 

Hårt arbete

0 Läs mer >>
 
 
Jag har alltid gillat pinup-bilder. Inte den avklädda sorten, utan den smakfulla med glimten i ögat. Kan vara nåt på spåren här, det är väldigt kul att ta såna här bilder i smedjan. Jag är ensam och jag tidsinställer kameran så det är ganska hetsigt och ser nog inte riktigt klokt ut när jag springer där fram oh tillbaka som en dåre. Men kul!

Pinup