1 Läs mer >>

Nu jäklar måste jag ta tag i bloggandet igen. Har för den som inte vet varit iväg till Tjeckien på smidesträff. HELT fantastiskt! Det var dryga 10.000 besökare, över 400 registrerade smeder, underbart väder (hett som i Hades), en drös nya vänner och även en väldigt trevlig överraskning för min del. Men mer om den sen..

Vi börjar från början. Jag reste med tre urtjusiga smeder, nämligen:

Niko


Henke


och Vargen


Resan gick bara fint, vi åkte tåg från Stockholm (där jag förövrigt spenderat natten hos alltid lika fantastiska Åsa) tikll Prag och tog därefter tåg till Lipnik (är osäker på stavningen, får kolla upp det. Eventuellt..). Det frossades i god mat i Prag, öl under hela resans gång, liksom körv och även en flarra vin.

Vi kom fram på torsdag kväll till huset och familjen vi skulle bo hos och det kändes riktigt lyxigt. Verkligen fina människor som gjorde allt de bara kunde för att vi skulle trivas.Vi satt uppe och tjötade i nån timme, men alla var så trötta att vi ganska snart rasade i säng.

Fortsätter med fredagen i nästa inlägg...

Resan

0 Läs mer >>
Idag tog vi det sista berget med lådor från ena gäststugan hos mamma & Georg. Till 90% blandat-skit lådor. Ni vet, såna som man inte har öppnat på 5 år och som innehöll allt från torkade penslar till gamla räkningar, sytråd och vykort. Men, jag har fått en liten lugn plats i allt kaos som för närvarande råder i huset, nämligen denna;

Mer skit

0 Läs mer >>

I förmiddags var jag på banken en sväng för att gå igenom lånet. Gick fint och jag hamnar på en mycket bekväm och trevlig månadsavgift i och med att lånet inte är så vansinnigt stort. (Ni vet som det med all säkerhet blir när man köper lägenhet i tex Göteborg...) Nu fick jag ett hus med lada, inventarier, maskiner, verktyg och 6 ha mark med jakträtt för en summa man i princip får lägga som kontantinsats på ovan nämnda lägenhet. Så gött när man för första (och kanske sista) gången i sitt liv lyckas med ett skambud.


eller
              
Idag har jag packat upp ett gäng jag-kastar-all-skit-i-samma-låda lådor. Lika hemskt och jobbigt varje gång. Man samlar på sig en massa bös som man inte kan ha till nåt, men man kan lik förbannat inte kasta det för det kan ju vara bra att ha. Jovisst, säkert.

Och sist men inte minst har jag varit hos naprapaten igen. Idag knådade han för kung och fosterland och jag har aldrig fått så mycket stryk av nån förut. Men nu är jag i alla fall rak och lite mjukare i kroppen.

 

Hus & sånt

0 Läs mer >>

Idag har det hämtats och kånkats grejer vill jag lova! Äntligen fick jag hämtat saker som jag har haft dåligt samvete för där de stått och tagit plats alldeles för länge. Skönt!

Fick även hämtat ett gäng lådor som jag haft på loftet i mamma & Georg stuga. (Det finns en jäkla massa kvar i en av gäststugorna, men det här var en början). Småfisarna Pontus och Molly följde med och busade runt i ladan och åt vinbär. Så himla kul att de gillar att vara där, hoppas att det kommer bli många myskvällar med dem i huset. De följde sedan med hem till mamma och åt middag, såg på Piff & Puff och myste med Ragnar.
Mamma och jag skulle gå en liten promenad med Ragge i skogen och hittade hur mycket Karl-Johansvamp som helst! Eftersom mamma vägrar att göra sig på bild fick vi efter några försök ge upp och gömma henne bakom dagens största svamp.
Tyvärr hade svamparna stått liiite för länge och många av dem såg ut såhär..

Svamp

0 Läs mer >>

Efter en dag av ångest kom jag så tillslut till naprapaten.. Efter ideliga påminnelser om att slappna av och att inte glömma andas så gick det huuur bra som helst.

Men det var mycket som inte var bra. Verkligen inte bra. Höften var sne, ischias, 8 kotor på fel plats, axlar som var ur funktion, spända käkmuskler, förstorade njurar och spända tarmar(!). (Han frågade även om jag varit med om en olycka eftersom jag hade fått en jävla smäll på ena axeln. Inget jag har nåt minne av vilket är lite skumt...) Efter en timme var förbättringen ett faktum, men långtifrån bra. Fick en ny tid redan nu på torsdag. 

Och så tyckte han att jag skulle börja med kickboxning, han var tydligen elittränare.
Not bad, not bad at all.  
Då finns det ju hopp även för den här gamla kroppen menar jag.


Imorgon tänkte jag åka till huset och pyssla lite, får inte bära tungt, men tänkte jag kunde plocka ner tavlor och allt annat lullull.

Som ny!

0 Läs mer >>

Imorgon ska jag försöka få tid hos en kotknackare.

Är det nåt jag hatar så är det just det. Otroligt obehagligt. Förstår inte hur nåt gott kan komma ur en sån ljudlig behandling. Det låter ju som det blir värre. Jäkligt svårt att slappna av då.

Knakelibrak

0 Läs mer >>

Nu har för sörsta gången varit iväg till mitt hus, låst upp dörren med egen nyckel, tittat runt i mina skåp, min ladugård, min skog, min tomt. Känslan som infunnit sig och rasar inuti mig går inte att beskriva. Helt omöjligt. Men total lycka är nog inte så långt ifrån.


Lilla huset


Precis allt finns kvar i huset, lite jobbigt eftersom man måste flytta ut en massa innan man kan flytta in. MEN, det är väldigt mycket fint, bla massor med 60-tals inredning som jag älskar!


Ladugården sett från balkoongen på huset


Det här kommer bli smedja med ässjorna i högra hörnet


Till och med ett litet städ fanns det


Och ett utedass
(Jo, det finns en vanlig toalett i huset...)


Lite av min skog
SÅ. JÄKLA. LYCKLIG.

Mitt hus - min dröm

0 Läs mer >>

...intet nytt.
Kan inte göra så mycket mer än att ligga i soffan just nu. Ryggen har gett upp helt enkelt.
Men jag kan inte ligga för länge, för då gör det ont. Jag kan heller inte upp och stå för länge för då blir jag helt yr. Hoppas på ett raskt tillfrisknande för snart ska jag ju flytta! Då går det absolut inte för sig att ha ont i ryggen.

Ligger och laddar för att gå ut med Ragnar. Det är jättefint väder och han vill inget hellre än att springa ner till älven och plaska. Och det visar han tydligt och högljutt.
Tar jag mig bara ner för slänten så kan jag sitta och vila på bänken där nere sen så det ska nog gå bra.
I Ragnars drömmar just nu...

På sofflocket..

0 Läs mer >>

Nä. Det funkar inte att jobba med den här ryggen.
Satsar på vila idag och hoppas på att jag kan jobba imorgon på ett bröllop istället.

Ragnar är snäll och tröstar mig genom att mysa. Det tackar jag för.
Han måste ju lik förbannat ut och rastas dock.

Intar ryggläge

0 Läs mer >>

Då har det kroppsliga förfallet börjat kicka in. Min rygg håller på att gå av. Har haft ont i en veckas tid, mest när jag jobbat och det har blivit värre för varje dag. Idag är det således typiskt dåligt.
Men, skit i det. För idag ska jag iväg till huset och få lite instruktioner om vattenpumpar, lås och dylikt.
Ikväll ska jag jobba.

Jaha..

1 Läs mer >>

Idag ska jag ta mig an lite typiska hussysslor. Hurra! (Det är iaf roligt första gången)
Måste ordna försäkring, soptömning, slamtömning, sotare, el osv. Känns ju jäkligt vuxet, men det är väl på tiden!

Längtar, längtar, längtar tills jag kan flytta in och börja bjuda hem lite folk till mitt alldeles egna ställe.
Ut och plocka lite bär eller svamp, hugga ner en björk till framtida ved. Som sagt, allt sånt där är roligt första gången, men jag känner mig själv och jag vet att jag kommer fortsätta njuta av att gå och pyssla på gården i många, många år.

Förresten, säljarna sa att det ryktades om att det fanns björn i skogarna där och rådde mig att inte gå ensam när jag skulle utforska min mark. Jag är livrädd för björn, fråga mig inte varför. Det är ungefär samma som med hajar, fullständigt skräckslagen. Men, tro nu inte att ett björnrykte kommer stoppa mig, för jag är alldeles för nyfiken för att kunna håla mig undan från skogen. Men jag lovar att var försiktig, kommer nog gå och sjunga, alternativt skrika för att hålla nallen på avstånd.
Husfrun

1 Läs mer >>

Igår dracks det bubbel tillsammans med Fredrik, Lisa, Katrin och David. Blev minsann bjuden på ordentlig köttmidag med, inte dumt alls! Otroligt lyxigt att ha en svägerska som är kock.

Senare på kvällen spelade vi Alias - killarna mot tjejerna. Killarna vann tyvärr, men vi var inte långt efter..

Idag blir det 3-års kalas för sötaste lilla Molly innan jobbet.
Och så ska jag såklart gå och drömma om mitt fina hus hela dagen lång.

Kalas!