0 Läs mer >>
 

Kom & hälsa på!

0 Läs mer >>
Tyvärr är det alltid likadant när jag sitter på en marknad - man glömmer ta kort. Ett par stycken blir det, men de gånger då man verkligen vill ta kort, när lokalen fylls med människor, då hinner man ju inte.
 
Men riktigt roligt och väldigt trevligt hade vi. Alla sålde bra och besökarna verkade himla nöjda. Sen jag stod på min första Vännäs dagar marknad 2009 så har folks inställning till hantverk verkligen förbättrats! Det är inte längre lika roligt att gå på IKEA och köpa nåt som tusen och åter tusen andra också har. Man är ute efter nåt unikt, något som är personligt, kanske något man fått vara med och designa själv. Underbart!
Ljuvligt fina gamla missionshuset/skolan
Mysiga utedasset.
EN besökare fick jag med!
Lyktkrokar
 Läderarmband, två vanliga järnarmband och i högra hörnet några hårnålar. Och så ser man foten på min träd-skål.
 
 
 

Julmarknaden i Österv...

0 Läs mer >>
 

Do it!

0 Läs mer >>
...blir det helt fel. Ett tydligt tecken att man måsta avsluta snarast och göra något helt annat. Alternativt gå hem och lägga sig.
Det värsta är att jag inte ens märkte först att jag saknade D och J utan tyckte att "den kan jag ju använda själv, skit samma om K:et hamnade på sniskan". Men det här blev ju verkligen inte bra alls..

Ibland...

1 Läs mer >>
Det här känns bekant...
 Poolparty á la Braxsele
 
Och förresten så fyllde jag 32 och inte 33 som jag trodde kl 02.12

Haha!

1 Läs mer >>
Idag blev det sent.

Har just kommit hem efter en jobbkväll på hotellet. Stånk! Jag börjar bli för gammal för att jobba sent, 32 år idag faktiskt. NÄE 33!
 Och ute blåser det full storm! Det låter som någon försöker bryta sig in i huset, fast genom taket. Hoppas allt är helt imorgon, känner mig lite orolig för växthuset..

Idag har det styckats får hela förmiddagen. Jätteintressant måste jag säga, jag får återkomma om det imorgon för jag känner att ögonlocken är bra tunga nu.

Var bara tvungen att äta nåt när jag kom hem för jag var vrölhungrig. Lite fil och digestive dämpade den värsta hungern även om jag lätt skulle kunna tänka mig en trerätters nu. Men jag orkar helt enkelt inte tugga.

Fy satiken

0 Läs mer >>
En sån fin dag! Dessvärre är detta all sol min gård får under vintern, den orkar helt enkelt inte över trädtopparna.
 
 

Solen

1 Läs mer >>
Ibland måste jag tänka så för blir jag för stressad så lägger jag bara av. De närmsta dagarna blir det lite mycket, men det hjälper att skriva listor på vad jag måste hinna med varje dag för att det ska gå ihop. Tänk en dag i taget, andas och ta en promenad i skogen så känns det bättre.
 

En dag i taget

1 Läs mer >>
Det finns personer och projekt som man verkligen berörs av. Ett av dessa är ett som jag nämnt förut - Jernrosen.

Idag la Tobbe som är en av initiativtagarna ut en helt underbar, hjärtskärande, ljuvlig, rörande och underbar film. Jag tycker ni ska se den, nej jag kräver att ni gör det. Ta 6 minuter och 15 sekunder av eran tid och titta på den HÄR. Snälla.

Läs noga nu, för det här är viktigt:
"Oslo Kommune har sagt «JA» til å motta dette flotte prosjektet.  Plasseringen er ennå ikke avklart, men parallelt med å finne et sted må vi jobbe med finansieringen av prosjektet.  Denne videoen er en ledd i dette arbeidet.  Vi er veldig takknemlig for tips ang. mulige sponsorer!  Legg det ut her eller send det på mail til meg på lisbeth.royneland@veidekke.no"
 
Tobbe är också världens bästa som marknadsför mina Kjaerlighetsarmband och halsband. Förra veckan skickade jag en liten laddning dit och den här bilden lade han ut på Facebook idag när de kom fram.
DU kan också hjälpa till! Jomenvisst. Så här skriver Tobbe;

Ethvert beløp imøteses som støtte til Jernrosen Minnemonument, og kan gis av alle.
Beløpet kan innbetales til kontonummer 6242.05.60279
(IBAN: NO9062420560279, SWIFT: NDEANOKK, Nordea Bank Norge ASA).

Husk å oppgi navn og adresse, da innbetaling fører til en medlemsregistrering i foreningen, Jernrosen Minnemonument 22. juli 2011, i henhold til vedtektene. I tillegg vil det sendes ut et takkekort.

For privatpersoner som gir 2.000 Nkr og bedrifter/organisasjoner som gir fra10.000 Nkr, vil Tone og Tobbe smi en jernrose til giverne, som en kvittering for gaven. Rosene er signerte og nummererte.

Kontakt oss
Jernrosen Minnemonument, 22. juli 2011
Smia, Verksgata 6A
1353 Bærums Verk

Säg till om du behöver hjälp med översättningen eller om det är något du undrar!
 
 
 

Norge

0 Läs mer >>
Det känns som om sista veckan varit fullsmockad med olika aktiviteter och jobb!

Förra helgen kom Håkan och fällde en hel massa träd som jag ville bli av med och använda till ved nästa vinter.  Det som enligt en granne en gång i tiden var potatisland hade blivit fullständigt överväxt av stora granar och galet fula björkar som spretade åt alla tänkbara håll. Nu blir det mer öppet neråt skogen och till nästa vinter ska mer träd ner och det kommer bli underbart fint. Fantastiskt är ju också att jag kan ta av min egna skog för att värma mitt hus.
Före
Efter
Nerifrån skogen.

Mycket av min mark har en gång i tiden varit åker och det som verkar ha klarat sig bäst är plätten just nedanför denna sluttningen. Några timmar där med röjsågen så blir det jättefint! Men det får bli till våren eller hösten, nu har ju snön kommit.

Vinterved

2 Läs mer >>
Ibland kan jag önska att det skulle vara lite mer glamouröst att fixa smycken. Eller inte så skitigt i alla fall. MEN. Faktum är ju att jag mår lite extra bra när jag är just skitig. Alltså ska jag inte klaga, detta passar mig perfekt.
 
Mycket tjöt om smycken blir det, men jag måste passa på att göra så mycket som jag bara kan innan det blir olidligt kallt i smedjan, då är det lättare att smida större grejer så man håller värmen. Att fippla med smycken på ett kallt städ är ingen hit.
 
Dessutom blir det tre marknader i rad snart, så det gäller att försöka få till ett litet lager.
 
Julmarknad i missionshuset i Östervik 23-24 nov 11-16
Jul-Designmarknad i Umeå, Hamnmagasinet 30 nov 11-16
Julmarknad i Bjurholm, Folkets hus på skyltsöndag 1 dec 12-18
 

Glammigt

0 Läs mer >>
Min lilla gård, detta himmelrike på jorden.
 
 

Älskade hem