0 Läs mer >>
Jag är inte mycket för vare sig jul eller julbord. MEN, på hotellet finns det så mycket gott att inte ens jag kan låta bli att fylla tallriken. Visst, jag må vara partisk, men ett finare julbord finns inte.
 

Julbord på Hotel Vänn...

0 Läs mer >>
Det här är ju en godbit - om jag får säga det själv. Den skulle auktioneras ut under Musikhjälpen men fick dessvärre inga bud. Synd och skam!
Vill DU ha den så kostar den 200:- (+ 6:- frakt) Hör av dig!
 

Alltså!

0 Läs mer >>
Idag fick jag äntligen lämnat ett halsband som blev beställt under julmarknaden i Bjurholm. Namnen är kundens barn och makes (makens är det med hjärtat). Tänk på att man kan beställa till sig själv, jag tycker det är världens bästa grej! Man behöver inte bara beställa presenter, vem mer än du själv vet vad du önskar dig liksom?
 Tillverkat av stängseltråd av koppar. (Fanns som så mycket annat i ladan när jag köpte gården - TACK Ulla & Kalle)
 

Halsband

0 Läs mer >>
...får man så goda nyheter att man vill fälla en liten glädjetår och så plötsligt nästa dag så skiter sig alltihop. MEN, jag tänker såhär - det jag aldrig haft kan jag inte sakna!
 

Ibland...

0 Läs mer >>
Idag börjar jag inte jobba förrän på eftermiddagen vilket innebär att jag kan posta några smycken, polera, maila, bära in ved, busa med Ragnar, åka och handla OCH framförallt NJUTA av lugnet i mitt lilla hus. Man får liksom överdos av jul när man jobbar julbord. Inte bara av jul utan ljud för det är aldrig tyst. Men, det ska sägas att vi har väldigt roligt och jag älskar alla mina kollegor!
 
 

Jul jul, stråååååland...

0 Läs mer >>
Är det inte gulligt? Jag älskar att kunna ge folk personliga presenter. Är inte detta SÅ mycket trevligare att få än en tröja, en prenumeration på Allers eller ett par tofflor? 
 

Mormor & Farmor

0 Läs mer >>
Två dagar i rad har himlen varit magisk.
Idag gjorde jag sista dagen i smedjan innan jul. Nu är det fullt fokus på Hotel Vännäs som gäller!

Himmelskt

0 Läs mer >>
I år kämpar musikhjälpen för alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Min goa vän Sophie har startat en insamling och undrade lite försynt om jag inte kunde tänka mig att skänka ett smycke som folk får buda på och sen går pengarna oavkortat till Musikhjälpen.

Eftersom Musikhjälpen utgår från Göteborg så bestämde jag att det skulle bli tre halsband med typiska göteborgska uttryck och en frän skål som (förhoppningsvis) inbringar lite mer pengar. Sammanlagt värde 1150:-, men vi hoppas ju såklart på mycket mer!
 
Smyckena kommer man kunna buda på live nu på fredag 13/12 på Posthotellets after work i Gbg. Skålen kommer att läggas upp på Tradera, troligtvis under morgondagen. In och buda! Eller om ni har möjlighet, förena nytta med nöje och bjud på ett grymt smycke medans ni svingar en bägare!
 
 
 

Musikhjälpen

0 Läs mer >>
En dag utan tider att passa, sköna kläder och mys.
 
 

Idag kommer jag lata ...

0 Läs mer >>
Just nu är det full fokus på att jobba julbord som gäller, smidet får vänta till nästa vecka.

Är det någon som vill beställa något så är det sista chansen just den veckan, efter det ska jag jobba på annat håll fram till jul. 
 
 

Julbord

0 Läs mer >>
och så finns det fantastiska människor.

Under julmarknaden i Östervik kom det fram en karl till mig som undrade om jag ville ha ett städ från hans morfars gamla smedja. Den höll på att rasa ihop och han ville rensa ur den, städet skulle - om inte jag ville ha det - åka på skroten. Jomenalltså... man kan inte tacka nej.

Idag åkte jag dit och fick gå lös i smedjan! Jag fick förutom städet med mig tänger, hammare, verktyg, en stubbe att ställa städet på, en handdriven pelarborr (se bilden), fröer och två jättefina fågelholkar.

Ibland, eller ganska ofta tycker jag, visar sig livet från den allra bästa sidan. Sen jag hittade smidet har saker och ting känts så mycket lättare, pusselbitar faller på plats, jag möter fantastiska människor och jag kan inte förklara det. Men allting blev plötsligt rätt på nåt vis.
 

Det finns människor

3 Läs mer >>
Det är alltid, alltid så mycket mer med en marknad än man tror. De sista (och vanligtvis väldigt viktiga) grejerna kommer man på just innan man ska åka, eller om man har tur, kvällen innan. Jag skriver alltid sidvis med grejer jag ska komma ihåg och göra. Det är således en herrans massa mer jobb än bara själva tillverkningen och att sen åka dit och sitta en dag. Man blir alltså väldigt trött. Kanske framförallt jag eftersom jag sparat/kommer på saker som måste göras så att jag är uppe halva natten samt måste gå upp i ottan för att hinna med innan jag packar bilen och åker.
 
Men nu är julmarknaderna avklarade och jag är mycket nöjd. Det är så förbannat roligt att få prata om och förklara sitt hantverk. Det ger en ytterligare dimension till grejerna tycker jag, om man kan förklara att det varit en rostig plåt från en järnskrot, stängseltråd eller delar av en gammal tvättställning.
 

Marknadshelger