1 Läs mer >>
Mycket bra alltihopa.
Har en plåt som jag ska rita upp och få utskuret ämnen till skålar och fat, tur det finns resurser i vänskapskretsen. När jag kommer igång själv sen ska jag ha en plasmaskärare vilket är betydligt mycket smidigare att skära ut med än gas, fast å andra sidan kan man ha gasen till en massa annat också.
 
När jag gått igenom mitt material hoppas jag att det finns så att jag kan göra:
Halsband/armband/ringar
Krokar/haspar
Ljustakar
Grillpinnar
Fat/skålar
Handtag
Kapsylöppnare
Små skedar
OM tid finnes, en ljuskrona och spikar
 Spikar är förbaskat svårt ska ni veta, eller åtmintonde att få huvudet centrerat. Min lärare Ulla på smidesutbildningen sa att egentligen borde man starta varje arbetsdag med att göra spik i 15 min, DÅ blir man bra. Synd bara att det är så tråkigt...
 
Nåväl, idag har jag huvudvärken från helvetet om inte verkar vilja ge med sig. Ägnar mig åt lite lättare aktiviteter såsom att ställa iordning och bädda för pappa som ka sova här inatt. Lite städning skadar inte liksom en sväng till affären. Mysa med hönsen är en given aktivitet.
 
Från i somras, efter tunnbrödsbaket.

Tack för tipsen!

0 Läs mer >>
I smedjan? Jo det ska jag tala om, det gick åt fanders. Nja, kanske inte riktigt så illa, men har man inte smidit på två månader så är det väl inte undra på.

Börjare med ett armband - som blev kasst. Övergick till ringar - som blev bedrövliga. Återgick till armband - som blev om möjligt ännu sämre för att till sist avsluta med en ring som brann upp.

Jag förstod vinken och övergick till en beställning, då gick det bättre. Öppnar dörren för att hälsa bror och barn välkomna och ser min pappa. Men vilken underbar överraskning! Varm choklad och kakor hade de med sig, en mycket trevlig paus.
Betällningen är på en handdukshållare (en rad med krokar) samt en gardinstång med krumelur. Materialet kommer från en gammal torkställning jag fick slakta för Håkan. Tackar ödmjukast.

Hur gick det?

2 Läs mer >>
 
Snart ska jag åka till smedjan, för första gången sen i augusti.
 
Nu gäller det att producera saker i första hand till hantverksmarknaden vi ska ha här i byn 24-25 november. Beroende lite på hur mycket jag hinner (och vad jag har för material) ska det också tillverkas till diverse andra julmarknader och eventuellt till en butik.
 
Oj så skönt det ska bli, det är mycket som vill "ut" nu.
 
Funderar vad som passar sig på en julmarknad? I presentväg funkar väl alltid smycken, så ska se till att jag gör ett ordentligt lager. Annars kanske ljusstakar/ljusfat och lite sånt? Har man tips så får man gärna säga till. Jag är ju själv en aktiv julhatare (det låter grymt men det är sant) så jag vet inte riktigt vad man kan tänkas vilja köpa.
 
 

Ääääntligen!

0 Läs mer >>
Min lille plutt.
 
 
 

Abbe då och nu

0 Läs mer >>
Lille Raggebus har fått på sig sitt gamla sunkiga vintertäcke.
 
Och så hönsen.. ja jösses. Medans jag jobbade helg har Håkan-den-fantastiske sett till att bygga ett vinterhönshus i ett litet hörn i smedjan (tillfälligtvis naturligtvis, ingan höns i smedjan i framtiden såklart). Kära hjärtanes så fint det är, de tror nog att de är på lyxsemester!
 
Jag ska ta någon bild inifrån senare också.
 
Lilla söta Maja som mest vill sitta och gosa och sova på min arm.
 
 

Vinterkittad

0 Läs mer >>
Kocken för kvällen (en kock-student) lade all sin kärlek på min middagsmat.
 
 
Med tillräckligt med smör på för att få hjärtstillestånd, men gött var det.

Fördel nr. 2 med hote...

0 Läs mer >>
När man för en helg är hotellchef ingår det visa förmåner. Typ som att bo i sviten.
 
 

Livet som hotellchef

0 Läs mer >>
Har jag äntligen några dagar ledigt och jag tänker spendera en del av den tiden med min älskade mamma som är här nu, men som snart åker hem igen och jag har knappt hunnit se henne.

I övrigt är det mest gårdsbestyr som står på schemat och nästa vecka ska jag äntligen, äntligen smida. Nu får inget stoppa mig längre. Några veckor senare än jag hade tänkt måste jag nu verkligen börja producera inför julmarknader och dylikt.

Det var verkligen hemskt med hönsen och jag grinade som ett litet barn när jag hittade jakthunden tuggandes på min lilla Gullefjun som var så tam så det var alldeles galet. All min kärlek går nu (förutom till Ragnar) åt till lilla Maja, den enda av kycklingarna som är höna som överlevde. Hon och Gullefjun var minst av dem alla och jag går nu ut till henne dagligen och gosar och hon somnar i min famn när jag klappar henne. Igår la hon sitt lilla huvud (med sin lilla missbidning som gjort att hon inte har en hel kam) på min arm. När jag skulle släppa ner henne klamrade hon sig fast och körde in huvudet innanför min jacka och ville under inga omständigheter komma ut. Jag satt kvar en kvart till.

Abbe, en av tupparna kom till mig när jag satte mig på huk, trängde sig in mellan knäna och la huvudet på mitt ben och stod där i vad som kändes som en evighet och myste när jag klappade honom. Som en hund tänkte jag. De är så himla fina och att ha förlorat tre av dem känns så hemskt. Men frigående hönor är utsatta. Tyvärr.
 
 
 

NU!

0 Läs mer >>
Idag förlorade jag tre hönor när en jakthund passerade gården på väg hem. Älskade lilla Gullefjun, Agda och Estelle.
 

Tungt

0 Läs mer >>
Är åter samlad!
 

Trion

0 Läs mer >>
Jag längtar tills på fredag för då kommer mina vapendragare Åsa och Andreas. Bästa vännerna alla kategorier. På lördag blir det smed-fest, ännu mindre än förra gången, men det blir skitkul ändå.
 
 
Fram tills dess ska jag jobba jobba jobba.

Fredag

0 Läs mer >>
Ledig dag, åkte in till stan för att köpa hönsfoder samt spån.
 
Råkade visst även gå lös på HM... Strax efteråt ringer en av cheferna och frågar om jag kan hoppa in och jobba ikväll och jag tänker att det är nog bäst. Sjunde dagen på raken men va fasen.

Spenderbyxorna på