0 Läs mer >>
Mhm. Dagen börjades alltså med iordningställande, framplockande av trevliga alster till salu och tändandet av en ässja för min del. Jag skulle stå i gamla Klensmedjan tillsammans med en kille vid namn Björn och ha "prova-på smide" för 50 riksdaler per person. Hade inte mer än just tänt upp förrän smedjan invaderades för att sedan förtsätta var knökfull med entusiastiska barn och en och annan vuxen som också vågade sig på att prova. Helt fantastiskt kul - och asjobbigt. Men det var det värt. Fick en hel del sålt och håvade även in en hel del stålars på prova-på smidet. Riktigt, riktigt roligt!

På kvällen var det inflyttningfest här i Henkes smedja och det blev såklart en riktig brakfest. Det skålades i champagne, vin, hemmagjordt brännvin och en hel del annat gött. Jag blev styrdansad inne på betonggolvet av herrar bra i gasen och i slutet på sista dansen skulle jag tydligen "dippas". Det är kan jag säga såhär i efterhand en jättedålig idé om man är på pickalurven såsom denna herre var. Det slutade med att han tappade balansen och vi båda rasade ner i golvet. Tur att man var lite mjukare i kroppen än vanligt kanske, men vi fick båda varsinn uppskrapad armbåge. Men skit samma, kul var det ändå!


Henke
Nr. 3 - Hantverksd...

0 Läs mer >>

Fredagen skulle ägnas åt att förbereda Henkes smedja inför lördagens Hantverksdag. Det skulle städas, smidas lite, göras nån intevju och lite allmänt småfix. Städa hann vi, men så fort Henke började smida kom det kunder och intresserade som ville prata med smeden. Vilket ju iofs är jättekul, men stackarn hann inte få mycket gjort.

Sen kom reportern från nån lokal tidning (minns inte vilken) och intervjuade Henke och lite kort även mig. Sen fick jag agera bandspelshållare medans han fick prova på att smida en krok. Haha, kom att tänka på nu att när han intervjuade Henke så höll han bandpelaren skitnära hans ansikte så stackaren fick rygga tillbaka flera gånger, förmodligen av rädsla att få den inkörd i munnen.

Fick även sålt lite grejer för jag hade fått ställa upp ett litet bord med saker som blev över från Vännäsdagarna. Sköj!

På kvällen skulle vi hämta ett gäng finnar på Arland, Henkes "finska familj". Haha, vilken upplevelse! Det tog väl 1,5 timme att köra till flygplatsen, men säkert dubbelt så lång tid att ta sig hem igen. Det skulle stannas för kisspauser, rökpauser och hamburgare. Men OJ så roligt det var!

Det tar en evig tid att ladda upp bilder därför blir det lite sparsmakat just nu...

 Nr. 2 - Förberedelser

0 Läs mer >>
Jämrans vad tiden går, har varit full fräs sen jag kom till lilla fina Ramnäs! Och fram kom jag ju - tillslut. Lång tid tog det och det berodde dels på att jag hade husvagnen på släp och inte kunde köra så fort och dels på att jag inte har något lokalsinne även om jag följer en karta. Men det gick bra tillslut, fick en välkomstöl och blev visad runt i smedjan och runtikring på denna fantastiska plats! Smedjan ligger granne med en mysig glashytta och en gammal Lankashiresmedja som är jättefin.Ragnar sov precis hela vägen, alltså dryga 60 mil.
Han var inte så intresserad av att sova på kvällen när jag hade rasat i säng tyvärr.

Nr. 1 - Resan

0 Läs mer >>
Jämrans vad jag har pysslat på idag. Är inte helt klar än, krafterna börjar tryta och allt går långsamt. Jag orkar inte rabbla upp allt jag gjort och det är inte heller intressant för er att läsa så låt oss bara säga att det var mycket.

Den här resan kommer bli SÅ spännande! Imorgon bitti bär det av till Dalarna, tjohoo!!Det här jag jag tex gjort. 5-56:at typ hela underredet och bankat på bromstrummorna för att få lös handbromsen som låg på litegrann..

Sista fixet

0 Läs mer >>
Nu är det grundat tre gånger, utan större framgång. Körde på topplagret med min vispgrädde-kulör och visst fan syntes ränderna på tapeten likt förbannat. En hel dags målande. Trist.

Senaste nytt om gr...

0 Läs mer >>
Skruvade lös och började slipa de två sista trälisterna på husvagnen igår. De var i betydligt sämre skick än de första, med tjock lager färg och trä som fått sig lite stryk av väder och vind. Men det ordnade sig efter lite ihärdligt slipande och blev riktigt bra. I allafall den ena, den sista (och naturligtvis längsta) med mest och tjockast lager färg har jag tyvärr sparat till sist.. Tar mig an den idag.

Fortsatte också att måla, med en nyinköpt grundfärg från järnaffären här i Vännäs. Naturligtvis 40:- dyrare och täckte betydligt sämre än den första som Ragnar välte ut. Får väl se om det räcker med två varv med grund eller om jag måste köra ett tredje, så att det tar ännu längre tid. Den luktade såklart mer också, precis allting var sämre vid närmare eftertanke.


Förbannade grundfärg! Täcker ju knappt nåt alls. Har kört 2 påstrykningar men tapeten syns fortfarande hur väl som helst. Nu tänkte jag att jag målar resten av väggarna en gång så får jag se om det räcker att grunda en tredje (!!) gång. Har äntligen tagot mig i kragen och flyttat ut alla dynor och kuddar som jag innan bara skyfflat fram och tillbaka under målandet.

Ska se om jag idag eller imorgon, beroende på hur blött underlaget är, krypa in under vagnen och se om jag kan banka loss handbromsen som fastnat (rostat trorligtvis). Eller bromstrummorna eller vad det heter..

Hur fasen kan man slabba på färg sådär??Världens sämsta täckfärgRagnar hjälper till på det enda sättet han kan - genom att vara ivägen

Småfix

0 Läs mer >>

Eller.. det känns så i allafall. Ledig idag och jag har massor att pula med innan resan till Dalarna. Gardinerna ska bli klara, trälisterna ska finslipas och lackas och jag ska försöka göra plats i husvagnen till allt som ska med (för det gjorde jag såklart inte som planerat igår). Och just det, jag måste färga håret också, kanske tom vågar mig på en liten enklare klippning - själv.

Anledningen till att det känns som jag har semester är att jag gör allt detta i mammas stuga (vi säger stuga, men det är snarare ett hus). Väldigt lyxigt och framförallt gott om plats! Innan har jag ju gjort allt på campingen, men jag har insett att det kan faktiskt bli lite för trångt..


En sista finslipning på den här så blir den som ny!
Utsikten känns helt okej


Semester!

0 Läs mer >>

Nu är klockan strax efter 10 och det har regnat sen runt 22 igårkväll. Tänker mig att om det läcker in någonstans i husvagnen så visar det väl sig nu. Vilket gör mig lite oroad. För jag har hittat några ställen jag tänkt täta, men eftersom jag fick med mig vit silikon och inte transparent från Jula så fick även det skjutas upp tills jag varit in igen och köpt rätt. Verkar som att jag har lite otur med det här med renoveringen...

Men, tänkte i alla fall att jag ska ta mig i kragen och rensa lite här i mina förvaringsutrymmen. Kommer behöva all plats till när jag åker till Dalarna nästa vecka då smide, arbetskläder och skor, verktyg och lite vanliga kläder och sånt ska med.

Har förövrigt just upptäckt ett minus med att bo i pytteliten husvagn när det regnar. Vart gör jag av min dyblöta jacka efter promenad med Ragnar?

Regn, regn, regn...

1 Läs mer >>

Min hund "råkade" slå ut en halv burk grundfärg på gräset. Så, vidare målning får skjutas upp tills jag köpt mer..

Men, det blir i allafall väldigt fint!

Här är tapeten innan..Och efter!

Förbannat..

0 Läs mer >>

Började lite lätt med "Operation renovering" för ett tag sen. Objektet i fråga är min lilla, lilla husvagn som jag tänkte piffa upp litegrann. Måste säga att den är i fint skick för att vara från 1968 (!) men att få sätta en personlig prägel är ju aldrig fel. Jag hade tänkt inreda den i 60-tals stil, vilket är min absoluta favorit!Igår började jag måla väggarna i färgen vispgrädde. Tapeterna är visserligen jättefina randiga och passar till det mesta, men efter 40 år så behövs de snyggas till..


Innan detta började jag med att tvätta taket vilket gav en fin tvådagars träningsvärk. Skiten satt som fasen!Efter det började jag att utvändigt skruva loss de trälister som fanns i nederkant (skulle inte tro att det finns nuförtiden, är väl bara plast allting) och under inte mindre än 4 lager färg (på sina ställen) döljde sig en jättefin teaklist! Den ska slipas fin och lackas.

Det var allt, nu ska jag fortsätta måla!

Operation renovering

0 Läs mer >>

Jo, nu är det nervöst ska ni veta. Var och bytte bank idag. Jag har haft Nordea hela mitt liv och varit väldigt nöjd med det, men mindre nöjd blir man om man måste in på banken som ligger typ 4 mil härifrån. Därför ska jag nu byta till Handelsbanken som ligger här i Vännäs, vilket känns tryggt och skönt. Och så känner jag flera av dem då de brukar äta lunch på Hotellet där jag jobbar.

Så, imorgon ska jag dit på en liten "träff" angående konton osv, men framförallt för att diskutera ett eventuellt huslån.. Det som gör mig lite extra nervös är att jag inte får tag på mäklaren och jag är skiträdd att huset ska vara sålt. Väldigt ojuste i såfall då han vet att jag är vääääääldigt intresserad. Han skulle dessutom ringt igår, men icke! Bara hoppas på att han ringer upp idag annars kommer jag inte kunna sova.

Jag bor för den som inte vet i husvagn och idag tänkte jag roa mig med att sy och byta gardiner. Nu blir det rött istället för de hemska rosa.
Före...

Före


Efter!

Efter

Nervöst..

0 Läs mer >>
Japp, bestämde mig för att skaffa en ny bloggadress och hamnade här.

Nu händer det mycket känner jag - och jag älskar det. Smidet börjar ta fart och det känns jättespännande. Har fått mycket och bra respons från Vännäsdagarna när jag visade upp mig och en hel del (!) känner igen mig och är så glada att jag håller på med det jag gör. Otroligt peppande och inte minst en bra känsla när man själv älskar det man håller på med.

Ska ta och passa på att tacka mina eviga kompanjoner Åsa &Andread för att de alltid ställer upp för mig, varesig det är 30 grader varmt eller 20 grader kallt.
TACK!Så, mot nya äventyr och utmaningar!Ny blogg!