0 Läs mer >>
Som flera av er redan vet så är jag en mycket god vän av raka linjer. Endast när jag har ritat har jag känt glädjen i kurvor och konstiga former, fast utan att riktigt förstå. Jag har funderat lite på det där.

En rak linje är lätt att förstå, man vet precis hur den börjar och var den slutar. Det är tryggt och skönt, en rak linje är otroligt tillfrdställande (låt oss säga en snökant). En vågig linje däremot, det är verkligen nåt helt annat. Den lever, man vet inte var den tar vägen, den är oviss och spännande. MEN, man måste ge den liv. En linje blir inte livfull om man man inte ger sig hän och ger den uttryck.

Den ger en tillfredställelse på ett helt annat sätt, som är väldigt bra för mig. Jag tror att det är därför jag blir så glad av smidet. Jag är inte så kontrollerad och stram, det lever och svänger, jävlas och har sig. Men så givande. jag kan inte beskriva det på ett annat sätt än som ren och skär lycka. Det som finns inuti mig kommer ut på nåt vis och det är inte helt fult.
 

Raka vägen

1 Läs mer >>
Nu börjar det sista äntligen bli klart. Jag provar en lite råare kant på de oregelbundna skålarna som jag sedan polerar (jo jag har blivit besatt). Blev riktigt fränt tycker jag.

Ljuset i tunneln

0 Läs mer >>
Jag fick ett infall och var tvungen att lägga mig raklång på en gräsmatta och bara vara en stund.
 

Paus

0 Läs mer >>
Idag kör jag småpyssel i smedjan, sånt som behöver rättas till, ytbehandlas, slipas. Hemma är det fortfarande lite polering kvar. Beroende på hur tillfreds jag är med mitt utbud ikväll så får vi se om jag smider sista dagen inför marknaden imorgon.

Det sista?

5 Läs mer >>
Det har blivit roligt att polera! Och tur är väl det, för jag har en del kvar. Har snöat in ganska mycket på smycken till den här marknaden, men det är ju så roligt! Och så har jag utgått från materialet jag har och för tillfället lämpar den sig bäst till smycken, krokar och skålar.

Det blir nog bra

0 Läs mer >>
Det vet ni väl vad det är? Nä, det visste inte jag heller. Men nu har jag gjort några stycken som så måningom ska säljas av en textilhantverkare. (Kolla Här) Lillemor som driver webbutiken kommer att ha saker på vår vårmarknad, mycket fina grejer!

Nystkrok

0 Läs mer >>
Rostfri ring
På sidorna "norrländska" halsband  och de i mitten ska sättas på läderarmband.
Överdelen på en stor hårnål.
 
Note to self: inred ett poler-rum ute i ladan.

Kvällens

0 Läs mer >>
Äntligen kom jag mig för att använda upp gamla snuttar som blivit över, krokar fick de bli. Gjorde de sista ringarna också samt en skål. Fick en sån huvudvärk att jag är tvungen att ge upp och åka hem.

Dagens

0 Läs mer >>
Igår hade mamma och jag några riktigt sköna timmar på IKSU spa. Vi såsade omkring i tofflor och badrock och hade det så gott så. När jag så tillslut hade kommit hem till Braxsele kom jag nästan genast på... att jag hade glömt kameran i fickan på badrocken som vi slängde ner i ett tvättnedkast. Hm. Ett samtal till IKSU senare kastade jag mig i bilen, mötte upp mamma och så åkte vi tillbaka för att leta igenom tvättvagnen.

Nervös som ett as och rädd för att tvättbilen kulle komma och hämta tvätten. Väl där tog det kanske bara en minut så hade mamma hittat den. Så, nu glömmer jag aldrig det igen.
 
Det var förresten väldigt vanligt att folk glömde telefoner, pengar och betalkort i fickorna så jag kunde trösta mig med att jag inte var ensam.
 
Varje kväll spenderar jag nu med att polera smycken till marknaden.

Ärthjärna

0 Läs mer >>
Halsband, armband, ringar och långa hårnålar blev det gjort idag. Då ska det bara poleras då...

Ditten och datten

1 Läs mer >>
Det ser ut som min gräsmatta självdött under vintern, men jag hoppas den tar sig snart.
 
Fika gör man med fördel sittandes mot ladugårdsväggen. Nybakta kakor, kok-kaffe och gammal svensk 40-tals musik  som sjungs med darrig stämma som skrålar ur högtalarna gör dagen till en av de allra bästa hittils i år.

Fika i det (ganska) g...

0 Läs mer >>
Städat, fejat, torkat, putsat och gnott. Nu är missionshuset i stort dett tipptopp inför marknaden. Det blir så FINT så jag vet inte vad!
 
Stolt över mina medarbetare tillika styrelsekollegor Lisa & Kajsa, kolla in deras bloggar här:

Lisa - http://designbyljadas.blogspot.se/
Kajsa - http://www.artkajsa.blogspot.se/

Missionshuset