1 Läs mer >>

Idag har det hänt grejer minsann. Medan jag jobbade på cafét så jobbade Håkan, mamma & Georg hemma hos mig i ladan. De hade tagit bort ett tak som låg en liten bit över ungefär hälften av det befintliga samt skottat ihop dryga 40 säckar med spån.

När jag så behagade att dyka upp på ägorna fick jag hjälpa till att lassa in virket till de nya takstolarna. Enda sättet att få in dem var att ta ut ett fastspikat förnster på övervåningen och köra langen går upp på en stege och in. Gick fint! Tycker om att det händer saker när jag är och jobbar, mer sånt!Under spånet på vänstra sidan låg det gamla tidningar. De flesta råttpissindränkta, men mamma sparade några som var fina åt mig!Ner till vänster har vi gamla "bajsrummet". Eller gödselrummet säger man väl, dit man hivade kodyngan.
 


Fortfarande en del bajs kvar.

Jäklar i min lilla lå...

0 Läs mer >>

..har lämnat oss, han blev bara 48. Så jävla hemskt!Förutom att han tatuerat mig gjorde han även min logga.Vila i frid Schepi

En otroligt begåvad m...

0 Läs mer >>

Ingenting roligt att skriva om idag, jag mår skräp.

Men imorgon kommer grannen Lisa och ska titta om mitt tilltänkta hönshus duger som just detsamma efter en makeover. Hennes syblogg hittar ni förresten HÄR, hon är sjukt duktig!

Och så kommer mamma & Georg!Idag har det haglat.

Skräp

0 Läs mer >>

Hostan verkar ha lagt i en överväxel och feber på det. Inne på andra andningen?

Rossel

0 Läs mer >>

Jag har hamnat framför datorn igen. Det är inte för nöjes skull om ni trodde det (fast jo på sätt och vis). Det är ett evigt mailande, fixande och trixande inför SM i Smide. Det är såklart jättekul och inte minst spännande och intressant, men jag är nog inte riktigt skapt för att sitta så här en dag. Och speciellt inte hemma när det finns en miljard andra saker att göra här. Men som sagt, kul är det och det är ju rätt lyxigt att kunna ta en kopp kaffe, gå ut och få lite frisk luft, pilla sig i naveln eller lyssna på gamla klämmiga bitar på grammofonen när helst man önskar.

(Lyx)Kontorsråtta

1 Läs mer >>

Inga fästingar i sikte här Roland och tvivlar på att de kommer några heller, faktiskt rätt ovanligt här uppe. Och bilden på Ragge var lite missvisande, den togs i höstas. Det är naturligvis fortfarande rätt mycket snö här, även om den smälter i rask takt.

Dagen har jag spenderat mestadels framför datorn vilket är såååå tråkigt, men jag har fått mycket (och nödvändigt) gjort.Så nä, ordning på torpet har det icke blivit.. Fast en paus unnade jag mig och vevade igång grammofonen och lyssnade på mina "nya" stenkakor.Sen var jag en sväng och hjälpte Håkan igen. Återigen, skönt att jag kan hjälpa till för en gångs skull.

Det snurrar

2 Läs mer >>

Vill bara säga det att mellan mina inlägg förekommer det reklam. Ibland väl maskerat att inte se ut som just reklam, men det är det lik förbannat.  Det är ingenting jag styr över eller står bakom på något vis. Man kan betala för att slippa den, men det är jag för snål för. Kanske den dagen jag blir rik och berömd (ha!).

Då var det sagt.

Sen vill jag säga tack och vad roligt att du Per-Olof hittat hit och att du tog dig din fru Lisbeth från Braxsele, hon måste vara en kanonpingla! Ni är absolut välkomna förbi i sommar (eller närsom), hoppas då att smedjan kan vara klar så kanske ni vill prova på att smida också?!Den här lille tjommen ansvarar som bekant för välkomnandet av gästerna på lilla Braxselegården. 

Medans jag kommer ihå...

0 Läs mer >>

Idag har jag sovit så vansinnigt gott på kökssoffan! Sådär så att jag tänkte "näe, jag vägrar resa mig, jag ligger här tills jag ska åka och jobba" (jag började kl 15). Fast det gjorde jag förstås inte.

Jag har också sett till att elda ordentligt varmt i huset som har varit kallt större delen av helgen.

Och varit Håkan behjälplig med lite körning både på morgonen och kvällen. Det kändes väldigt bra eftersom det annars bara är han som hjälper mig mest hela tiden.

Imorgon däremot, då jävlar ska det bli ordning på torpet!

Inte direkt den mest ...

0 Läs mer >>PotatisTomatRödbetorÄrtskott

Det gror

2 Läs mer >>

Den här dagen strålade solen och allt var underbart. Jag var taggad till tusen och såg verkligen fram emot dagen med illa dold entusiasm.

Min första prova-på smidare visade sig vara en bloggläsare, så himla kul! Jättefin krok smidde hon också och vi fastnade på ett par bilder som eventuellt hamnar på kommuninfo broshyrer (tror jag det var).

Sen helt plötsligt hade jag tre personer som väntade på sin tur! Bad killen som var först att börja trampa för att att få upp lite glöd. Plötsligt hände det. Armen som vevar hjulet, som i sin tur driver remmen som snurrar fläkten gick av. Gick av! Det kommer att gå att laga, men där och då kunde jag inte göra någonting. Ett sånt snöpligt slut.

Sicken klockren bild. Det ser ut som jag sålt smöret och tappat pengarna, vilket det precis kändes som.

Hela syftet var liksom att bara köra prova-på smide eftersom jag knappt har nåt kvar att sälja. Så det kändes lite halvtaskigt ja. Men på det hela stora har det varit en mycket bra helg ändå, mycket positiv respons och många som känner till mig (!) och nämnde tidningsartikeln.Och så kom ju världens bästa Andy och hans små sötnosar Saga & Ida. Bara det!Vi tog oss en välbehövlig oh värmande fika och bjöds på kaffe och magiskt goda bullar.Här en bild från första gråa och blöta dagen. Samma dag blev jag även ett gäng stenkakor rikare så nu jäklar ska grammofonen vevas igång igen!

Armbrott

2 Läs mer >>

Idag tar vi nya tag, igår var vädret allt annat än optimalt.

Bilder kommer ikväll!

Nya tag

0 Läs mer >>

Jag var ruskigt välplanderad och ute i god tid idag innan jag skulle in till Vännäs och hämta hotellbilen att lasta saker i till marknadsplatsen. Kors i taket säger ni, jo men det är sant, jag var förberedd hur otroligt det än må låta.

Fick bilen något senare än tänkt, men inga problem, det skulle ju gå så himla smidigt och snabbt att både lasta på och av. Och det gjorde det, hemma lastades ässjan, ett bord, vatten- och kolhink, verktygslåda, material och trälåda med tändved och lite annat smått och gott på. Då skulle jag bara hämta ett städ och en stubbe till det.

För att göra en lång historia kort så körde jag fast i lera. Efter en timme var jag helt utom mig och orkade inte mer. Då hade jag letat upp allt jag kunde för att lägga på de värsta ställena för att få fäste. Det gick bra, men inte tillräckligt bra. Fick ringa efter Peter som efter ett tag äntligen kunde dra lös mig. TACK från djupet av mitt hjärta!! Som jag sa till honom hade jag kunnat grina av lycka för faaan vilken tid det hade tagit. Jag visste dessutom att bilen var väntad tillbaka då bandet som ska spela på hotellet ikväll behövde den för att köra grejer.

Nu tar jag mig ett välförtjänt glas rödtjut och fixar det sista inför morgondagen. Vi ses väl där?


Oplanerat