Inspiration!

Ja, inspirationen för att blogga har inte varit den bästa. Men jag ska dra lite kortfattat vad som händer och vad som hänt.
 
I mitten på februari åkte jag till Huts Bruk för att rodda lite inför SM i smide som en kollega och jag arrangerar i samarbete med Konstsmidesföreningen. Tävlingarna går av stapeln 26 april och det kommer (ta i trä) att bli så jäkla bra!

Min storebror Fredrik med familj och jag drog till Göteborg i början på mars och överraskade vår bror Anders som fyllde 40 år. Mycket roligt, mycket lyckat och jag dansade natten lång. Eller inte natten lång, men så länge jag orkade.
 Dagen innan träffade jag min allra bästa vän Becka på vårt gamla hak Halta Lottas. Blev själv överraskad av två barndomsvänner som dök upp fast de svurit dyrt och heligt att de inte kunde komma.
Plötsligt, en helt vanlig dag så fick jag reda på att min skog som jag sålt skulle avverkas. Alltså, den underbara känslan som infann sig! Detta innebär att jag kan ta tag i och har råd att färdigställa min smedja, tjohooo!! Roligt var också att han som avverkade skogen skickade actionbilder till mig under arbetets gång.
Helgen efter åkte jag igen, denna gången till Stockholm för möte med Sveriges Konstsmidesförening. Vi började med att på hemlig ort granska gamla smidda lås i Nationalmuseums (topphemliga) lager. Väldans intressant och snacka om hantverk!
Efter att mötesarbetet avslutats en dag senare än planerat för mig och Åsa drog vi in till Stockholm city för att träffa några vänner till mig. Först ut var en fika med Sir James (nä han är inte en Sir, men det passar liksom hans namn) och hans tjej Sonja. De har varit ihop i en evighet men det här var första gången jag träffade henne - shame on you James! 
Efter det promenerade vi till Centralen, närmare bestämt perrong 12 där Andreas spelade trumpet med delar av Livgardets Dragonmusikkår (hoppas det blev rätt nu). Snacka om att man blir glad av musik, omöjligt att stå still! 
Andreas (längst till höger på bilden) som även är lokförare, träffade jag när han bodde över på hotellet där jag jobbar. Eftersom han i grunden är göteborgare började vi tjöta. Något senare hade jag impulsköpt en gasolässja i Jönköping och behövde transport av densamma till Stockholm. "Inga problem" sa Andreas som skulle köra ett flyttlass från Malmö till Stockholm och hade den stora vänligheten att plocka upp ässjan på vägen. JO, det finns så snälla människor!
Vi åkte vidare till slussen och en mysig pub som hette Oliver Twist för att inmundiga god ale och mumsig rödbetshamburgare med chevré. Kvällen avslutades hemma hos Åsa där jag spenderade natten för att nästa dag bli körd till flygplatsen för att ta mig hem.

Till sist vill jag säga -TACK Ulla & Kalle för era brev! Jag saknar er och hoppas att ni kommer och hälsar på i sommar, förhoppningsvis har det hänt lite kul här på gården då. Kram på er!
 
 
 
 

Kommentera här: