0 Läs mer >>

Jag har inga bilder på cafét, men jag ska ordna det!

Som jag skrev i ett sms till en vän tidigare idag när jag var ensam och det blev lite körigt:
"Jag ville be alla kärrningar att hålla käften, gubbarna att dra åt helvete och nypa ungjälvlarna i armen."
Det kändes så, men jag gjorde det såklart inte. Det räckte med att avreagera sig genom ett sms. Sen var det lugnt och behagligt på världens minsta café igen. För det är verkligen litet. Det får ni se på bilderna senare alla ni söderbor.

Sen räddade en liten kille min dag när han kom fram och borrade in ett smutsigt litet finger i sidan på mig och sa med ansiktet fullt av gräddblandat snor: "Vi går nu, jag och lilltjejen, så du inte undrar vart vi tog vägen och börjar leta efter oss." Söt!

Imorgon ska jag lämna lilla Ragge hos Ante och jobba på hotellet. På fredag åker jag till Stooooockholm, så kul! Jag har förresten lite mer att förbereda och skriva inför mötet, men jag tänker att jag har 10 timmar på en buss (fattiglapp) så jag behöver nåt att göra...

Fnys!

1 Läs mer >>

Glad att vi väntade in solen till morgonpromenaden.



Strax mot dagens jobb på cafét.

Fint serru

1 Läs mer >>



och



Senaste nytt

0 Läs mer >>

Ska bla knåpa ihop en presentation till helgens Ombudsmöte (för Konstsmidesföreningen) i el Stockholmo. Ska se om jag kan skriva en liten presentation också om de personer och tekniker jag ska skriva artiklar om i Konstsmidestidningen..

Utöver det blir det såna skitroliga saker som skottning, städning och tvättning. Betala räkningar kan ju vara bra också. Och handla. Jag är säker på att jag hade minst en väldigt viktig sak till att göra, men den har jag glömt bort. Jag hoppas minnet återvänder under dagen.

Förhoppningsvisd kommer jag ut en sväng i ladan (beroende på graden av förkylningshängighet) och får bort det sista på taket över smedjan som ska höjas. Inte så himla mycket kvar, det är bara det att jag inte vet vad det är för saker och om jag behöver det..

Ledig idag

0 Läs mer >>

Jag gillart.



Ljugarbänken åkte fram på bron igen. Den hudfärgen skojar man inte bort!



Ljuvliga, magiska smedjan.



Det tog så sablars lång tid att ladda upp bilder, så det blir inte mer än så här just nu.

Strax iväg och säga hejdå till mamma & Georg som åkert tillbaka till Götet och sen jobba på hotellet.

Over and out.

Sol

1 Läs mer >>

Sicken härlig helg! Motorcyklar, casino, hotell och restaurang. Sämre kan man ju ha det.

Tror ni jag tog några kort? Typ nästan inga alls.



Så här såg hotellet ut i alla fall.

Sen blev jag förkyld, men det var så längesen jag var det så det var nästan som att återse en (kär) gammal vän.

Glitter och glamour

2 Läs mer >>



I de här salongerna har jag rört mig idag.







En sån här blev det. Road King Classic 2011.

HD

0 Läs mer >>

Strax åker jag ut på lite äventyr, men är snart tillbaka..

Tjofräs!

0 Läs mer >>

Åh så trött och go jag är nu! Sådär fredag-jag är ledig hela-helgen-trött. Skönt eftersom helgerna i allmänhet brukar betyda arbete.

Nu sitter jag och försöker samla kraft till att gå ut och skotta. Det går sådär, känns inte som jag skulle vilja kliva av stolen på resten av kvällen faktiskt. Jag vill mest bara gå och lägga mig.

Var hos naprapaten igår ju. Stel som en pinne med en höft som var värre en på länge. Jag har gått och haft ont i 2 veckor så det kanske inte var så konstigt. Idag har jag varit som en ny människa och gått och kvittrat hela dagen. Tills jag lyfte en diskback fel och allt var ogjort igen. 

Go

1 Läs mer >>

Idag blir det cafét igen. Här följer ett för er totalt ointressant faktum: idag ska jag prova en speciell barista-mjölk som ska bli extra fin och skummig i latten, cappuccinon osv. Ska bli spännande!

Längtar till naprapaten igen (fast egentligen inte, det är ju ett jävla helvete), men jag längtar tills det är klart.

Hinner inte med så mycket idag annars innan jag ska börja jobba och ikväll blir det sen hemkost eftersom naprapaten är så sen. Tur för mig att lilla mamma & Georg finns som ställer upp som hundvakter!

Behöver verkligen skotta nu, men hinner inte förrän på fredag eftermiddag. Kan vi hålla alla tummar och tår så att det inte snöar mer innan dess? På fredag kväll kommer föresten smeden Sebastian hit en sväng så vi kan tjöta en stund.

Ha de gött everyhopa!

Skumt

1 Läs mer >>



Snödans alltså, fast tvärtom för nu tror jag nog bestämt att det räcker med snö här. Vräker ner och inte har jag skottat under dagen heller. Känns ju lönlöst när det bara fortsätter och fortsätter.

Igår lassade vi ut över 1700 semlor på cafét. Det är ju rent ut sagt helt sjukt. Vad kan det gå en vanlig dag, 70-80 nånting kanske? Det räckte fram till ca 16.30, men då hade verkligen alla sorter gått åt, inkl glutenfria, vaniljkräm- och gräddfyllda. En kvinna som köpte en vaniljkrämsfylld semla undrade vad det var för skillnad mot en vanlig semla. Eh... Tänk om en semlelälskare hört henne, hon hade åkt på däng utan omsvep. (Nu är ju förstås jag semlelälskare, men tyckte det skulle se illa ut om jag gav mig på kunderna). Hade mandelmassa i huvudet när jag äntligen kunde sluta och gå därifrån. Drömde tom om semlor inatt, ha!

Efter att jag jobbat på cafét idag ska jag promenera över till hotellet med semlor (fick just beskedet att de är slut) nåt gott till mina fina vänner kraftverksarbetarna. Hela gamla gänget ska tydligen vara samlat och det vill jag ju inte missa! Lät som att det skulle drickas nån pilsner också. STORT minus med att bo ute i skogen.

Imorgon ska jag äntligen till naprapaten. Den goda människan var snäll nog att ändra min tid till på kvällen istället eftersom jag jobbar på dagen. På bekostnad av sin egen (säkert dyrbara) lediga tid. Otroligt snällt! 

Vart har alla bilder tagit vägen, måste skärpa mig.

Ska vi dansa en liten...

0 Läs mer >>



Undrar om man hinner roffa åt sig en semla på cafét innan de tar slut?

Har i alla fall inga föreställningar om att det kommer vara lugnt att jobba, folk blir visst som galna. Kul, finns ju faktiskt inget bättre än man har att göra! 

Fettisdag

1 Läs mer >>

Vaknade kl 3 inatt och kunde inte somna om. Mycket mystiskt. Låg och snurrade runt till kl 4:45 när jag skulle gå upp. I med en banan och iväg till jobbet. Hade knappt hunnit låsa upp förän ena chefen ringer och säger att SJ vill ha 300 mackor och dessutom kommer 40 st resenärer som nu står på stationen och äter frukost. Sådärja.

Vi hann göra 200 mackor innan vi var tvungna att skicka iväg dem. Sorry alla ni på de två tåg som var berörda som inte fick en macka. Vi försökte, men 300 mackor är jävligt många.

Dagen i övrigt gick som en dans och min tidiga start till trots så har jag varit oförskämt pigg. En liten skottning blev det när jag kom hem samt en blixtvisit hos Håkan.

Och på tal om absolut ingenting. Jag skottade balkongen igår, 92 cm djup snö. Göta Petter!

Hujedamig

2 Läs mer >>

Nu har jag varit ute och skottat en sväng framför huset, garaget och resten av taket på Dolly. Inte klokt så mycket snö det kommit!





Det var storm igår så presenningen på slungan hade naturligtvis blåst av. Stackars slungan gick knappt att styra i den tunga snön, fick skotta två gånger för att få med allt. Ca 20 cm hade det kommit.



Himla bra stegar det gjorts i Braxsele under årens gång.



Nu syns hon knappt mer lilla plutten. Men jäklar vad bra husvagnar de byggde 1968! Var orolig för att taket skulle börjat sjunka in, men inte då. Hon står där så stolt och stadig.



Jämför med detta som bara var för ett par dagar sen... Då ser man också hur mycket snö det låg på lilla taket.

Tung snö

0 Läs mer >>

Kunde ju bara glömma att det skulle vara lugnt på cafét idag. Men det var kul och lärorikt.

Nu är jag astrött och det är riktigt, riktigt skönt. Ska laga någon slags mat, tända en brasa och sedan krypa ner i soffan, antingen med en bok, eller så lyxar jag till det ordentligt och knäpper på tv'n som för det mesta står orörd. Lördagsmys.

Ha!

0 Läs mer >>

Kände det liksom på mig. Det var en sån dag idag.

Det började med att jag trasslade in mig i sladden till datorn och snubblade. Helt okej. Sen slog jag huvudet i kökslampan. Sånt kan ju hända. Sen drog jag ena backspegeln i garagedörren när jag skulle backa ut på väg till jobbet. Nu började det kännas lite jobbigt. Väl på jobbet hade jag bara en ugn istället för två (brukar använda en för att ånga ägg och en för att "baka" bröd). Nåväl, det funkar ju. Sen kom arbetarna och skulle ha frukost och både ägg och bröd tog slut. PANG sa det bara. Jo, men det gick ju ganska bra, det tog extra lång tid att fixa nytt, men det funkade.

Sen ringde SJ. Shit var väl det första ord som spontant dök upp. "Vi behöver 150 mackor till ett försenat tåg, kan du ordna det?" Sjäääälvklart! Letade febrilt efter bröd och pålägg, hann ringa en av cheferna som skulle ringa den andra chefen så han kunde handla och komplettera på vägen till hotellet. 2 minuter senare ringe samma karl igen och sa "Kom på att vi har resenärer som står på station just nu och väntar på tåget som är försenat, kan de komma och äta frukost? De är 40 st". Sjäääälvklart. Vid det här laget så sprutade det bröd, yoghurt och pålägg. Station ligger nämligen 1 minut bort så nu gällde det att lägga på ett kol. Det gick bra.

Även smörgåsarna gick bra, fick hjälp av chefen och finaste svägerskan tillika kökschef. Men nu låg vi lite efter i allt annat som ska göras på morgonen. Snabbstädning, kasta ihop en salladsbuffé. Shit, vi har ju en konferens också, som dessutom ska ha tre olika rum. Ställa i ordning fort som fan. Glöm inte koka kaffe! Fram med lunchen. Massa gäster, mycket disk. Svara i telefon. Fyll på. Mer mat. Boka hotellrum. Glöm inte boka bord. Hinna äta. 

Sen kommer Gnistan, våra ljuvliga pensionärer som kommer en gång i månaden och äter lunch. Duka, fixa bröd, ställa ut dricka. Glöm inte koka kaffe! Fixa kaka, mjölk, socker, the. Servera. Gå ut med extra sås och potatis. Le och var glad. Plocka bort lunchen. Servera kaffe och kaka.

Ställa i ordning ett bord med fika till konferensen. Nähä, de ville ha det på en vagn till konferensrummet istället? Inga problem.

Diska världens diskberg.

Trött. 



Hem och blaska av sig, byta om. Till mamma och Georg, sen tillbaka till hotellet för buffé och fredagskrysset. Vi vann ingenting. Fast vi hade alla rätt. Mammas och mitt lag hette MammaMia, kul. Åka hem till mamma.

Blogga.

Sova.

Imorgon ska jag jobba på cafét. Måtte det bli lugnt.

Jag visste det