0 Läs mer >>
Ett vackert om än lite slaskigt Umeå har avklarats idag.
Där finns många gamla fina hus, dessvärre rivs ett av dem nu.

Lite lätt shopping idag, inget spännande alls.. Meeeen, skriver som jag skrev på Facebook:

"Var inne i en sådär lagom fräck och ungdomlig affär idag - och kände mig så djävulskt gammal! "Kan man verkligen ha på sig sånt där?" Tillslut hittade jag ändå ett par byxor i käck färg som tom satt bra! Bara för att bevisa för mig själv och alla andra tolvåringar därinne hur fräck jag är så slog jag till. Väl vid kassan övertalade expediten mig att köpa en storlek mindre "man ska kämpa lite när man tar de på sig, de sitter bättre då". Så nu går jag här och känner mig som en stoppad korv, gammal OCH dum..."
 

Jag har gjort stan

0 Läs mer >>
Det är en av mina grannar det.
Jag hade nyss kommit hem, gått ut och gett hönsen mat, busat med Ragnar och skulle just till att se över snöslungan. Ragnar den lilla skiten har pinnar över hela gården och jag har natuuuuurligtvis lyckats köra fast en av dessa pinnar i slungan. Medans jag står där och svär (alldeles för högt, men va fasen jag bor i skogen) så hör jag hur Ragnar går igång på någonting utanför. Han ska döda en traktor. Självklart. Efter några av mina ljuvliga avgrundsvrål kommer han sättandes, glad och nöjd över att ha stått upp mot detta metallmonster.

Grannen kör in och skottar hela min gård. Och min garageuppfart. Genast hastade jag över med en karta ägg. Han gjorde min dag.
 

Snällast i hela värld...

0 Läs mer >>
Vill man äta nåt annat än vanliga pannkakor så kan jag rekommendera amerikanska pannkakor (mindre & tjockare)! Inte ofta jag äter det, men någon gång ibland när jag kommer på det. Jämrans gott är det att ha frukt till, jag brukar ha banan och sirap. Vill man götta till det riktigt ordentligt kan man slänga på en klick smör som får smälta också...
Det här tror jag är något för dig storebror Fredrik om du inte redan provat det.
 

Amerikanska pannkakor

0 Läs mer >>
Idag kommer sotaren till byn och då gäller det att göra fri väg för honom upp på taket. Skottade en liten väg fram till stegen och sen vidare upp på taket där det låg rätt mycket snö över densamma.
 
 

På takåsen

1 Läs mer >>
Ett par sidodörrar in till ladugården.
Och på tal om det så var jag tvungen att googla lada och ladugård när jag skrev detta, jag har aldrig riktigt fattat skillnaden. Skillnaden (för den som är lika obildad som jag) är att i ladugården kunde man både ha djur, hö och lite allt möjligt medans man i en lada enbart förvarade hö och andra produkter från åkerbruket. Så - i min ladugård har det både funnits kor och höns, liksom diverse redskap och säkerligen hö och annat då det funnits mycket åkermark runtomkring. (Rätta mig om jag har fel Ulla & Kalle men visst fanns hönsen i ladugården också, eller hade de ett separat hönshus?)
Dörren till vedboden används i princip dagligen.
 

Dörrar

0 Läs mer >>
Inleder idag operation storstädning.

Två tröttmössor

0 Läs mer >>
Nu har jag tagit helg och ligger i en liten hög i soffan. Skönt nå djävulskt. Det som behöver göras gör jag imorgon!

Tar helg

2 Läs mer >>
Helt olovandes lägger jag ut en bild på min storebror som jag tog i höstas. Men den är ju cencurerad så lämpligt att jag tyckte att det nog går bra... Han provade samma dag på att smida och var utan att överdriva en naturbegåvning.
 
Snart får vi ses igen när jag åker till Götet, roligt roligt roligt!

En storebror

0 Läs mer >>
Min söta lilla gosehöna med knasig kam.

Maja min Maja

0 Läs mer >>
Av nån anledning vaknade jag 2.45 idag - och kunde inte somna om! Mycket mystiskt. Bara därför blev arbetsdagen 11 timmar lång vilket är en synnerligen dålig kombo. När min tvätt är klar och upphängd tänker jag hälla ner mig i sängen och INTE ställa klockan imorgon. Jobbarhelg, men jag börjar tack och lov inte i ottan - i dag i alla fall.

Låååååång dag

1 Läs mer >>
Det här var ju häftigt - månen ikväll. Det kallas säkert nåt särskilt, nån som vet?
Jag tänkte på den stora ringen runt om alltså...
 

Fränt

0 Läs mer >>
Jag är ju en typisk ensamvarg så sällskap i form av en liten gosboll passar mig utmärkt. Jag vill då påpeka att jag inte alls har något emot mänskligt sällskap, inte alls, bara jag får vara ensam mellan varven.

Sällskap

0 Läs mer >>
Förmiddagspromenaden innan jobbet idag var fullständigt sagolik. Jag riktigt hörde hur det tickade när kroppen tankade fullt med energi. Man blir ju alldeles till sig i trasorna när det är sånt här väder!

Full tank tack!

0 Läs mer >>
Det finns hönor och så finns det hönor. Min absoluta älskling var Gullefjun som blev ihjälbiten i somras. Jag saknar henne varje dag. Sant.
Hon bodde inne hos mig i två dagar när hon var nykläckt och blev utom sig av sorg om hon inte fick vara nära så nära.

In loving memory of G...

0 Läs mer >>
Varje dag, utan undantag, frågar jag mig själv om allt det här verkligen är sant.
Vy från huset (balkongen) ner mot skogen. I förgrunden ligger virket som kommer värma mig nästa vinter.

Som en tavla

0 Läs mer >>
Nu har det börjat trilla in en hel del smidesaktiviteter för i sommar och det känns väldigt spännande. Ska stå en del på Gammlia, visa upp, sälja och ha prova-på-smide. Sen är det en grej på Olofsfors som jag verkligen vill vara med på - om jag bara klarar det. Det är jag i ärlighetens namn ganska nervös för. När jag har provat och ser om jag klarar av det berättar jag vad det är, ok? Men det är en aktivitet som kommer att visas under Brukets dag.. En vårmaknad ska också planeras och genomföras av vår fina lilla Braxsele Hemlöjdsförening.

Ja och smedjan ska ju byggas... 

I övrigt ska det smidas till butiker, marknader, webbbutik och jag vill verkligen, verkligen åka på smidesträffen i Tjeckien. Konstrunda är det ju också och troligtvis är det samma helg.
Publik på borggården i Tjeckien
Henke, Vargen och jag efter att vi var klara med tävlingen. De hade folk som gav oss krus med vatten och öl så man inte skulle svimma i värmen. Öl känns ju kanske inte som en given dryck i ett tävlingssamanhang, men OJ så gott det var, plus att det lugnade nerverna. Fy vad nervös jag var.
Hela gänget! Henke, Nico, jag och Vargen.
 
Det var Nico och Vargen som bjöd med mig och Henke, det var också de som peppade mig att ta med och ställa ut mina skålar som till min stora glädje och förvåning fick ett pris. Diplomet har jag satt upp på väggen i arbetsrummet nu.
 

Aktiviteter