0 Läs mer >>

På tavlan som man ser i den fina gamla spruckna spegeln står det;
 
 "Gör det du tycker om
     och tyck om det du gör"

Dagens sanning

0 Läs mer >>
Då tycker jag att man ska komma till Gammlia i Umeå för då är det geologins dag och jag kommer stå i (eller egentligen utanför) gamla smedjan, smida och sälja lite smågrejer. Kul kul kul!
 
Mer om det kan man läsa HÄR!
 


Den 8:e september

0 Läs mer >>
Grattis återigen Lisbeth (som förövrig är syster åt en av byborna).
 
Tack Erik för bildmontaget!
 
Att mina bilder alltid kapas på högersidan verkar jag dessvärre inte kunna göra något åt...
 

Lottodragningen

0 Läs mer >>
Igår drogs vinnaren av smides-kapsylöppnaren av lotteriinspektör Abbe under sträng bevakning (och ivrigt fotograferande) av tre oberoende vittnen.
 
Lotterna placerades i lillgrisens gåvagn och den första han valde att stoppa i munnen blev den lyckliga vinnaren. Hon heter inget mindre än Lisbeth och kommer kontaktas under dagen.
 
Grattis!

Trumvirvel!

0 Läs mer >>
Det gick så bra igår att jag är alldeles till mig. Aldrig trodde jag att det skulle komma SÅ mycket folk! Hoppas innerligt på en repris idag, även om hälften så många besökare skulle vara toppen det med.
 
Missa nu inte Konstrundan gott folk, sätt er i bilen och kom!

Hurra!

1 Läs mer >>
Då kommer ju världens bästa lilla familj Karp/Gaberud. Åh som jag har längtat för bättre vän än Becka står icket att finna!
 
Det kan ju vara så att det blir lite uppdaterat då, dels för att jag fortfarande inte kan blogga med bilder hemifrån, men så är det ju faktiskt Konst- och Hantverksrunda (lördag och söndag kl 11-17) här i Bjurholm också. Hoppas på mycket folk trots vad som verkar bli en ganska grådaskig helg.
 
Vi kommer att finnas i Byastugan strax efter att man svängt av 92:an mot Braxsele och Bastuträsk. Hoppas ni kommer för det blir loppis, gofika, tunnbrödsförsäljning (och provsmakning) Lisas fina barnkläder och så lite smide såklart.
 
Köper man en lott av mig kan man vinna ett fint litet smidesalster också, inte missa! 
 

Till helgen

0 Läs mer >>
Estelle som tack och lov inte längre är en sur hönsmor utan mer kärvänlig.
 
Måste man värpa så måste man. Glen (från början döpt av storebror Anders efter Hysén eftersom hon är blåvit, men efter att hon börjat lägga ägg efter Close) och Elsa gör allt tillsammans.
 
Mamma och jag var ute i min skog för att leta hjortron. Fin skog men bara en handfull hjortron (som jag dessutom spillde ut en del i min iver att hitta mer). Flanellskjortsligan.
 
Och Dallas har börjat igen. Så underbart fantastiskt! Förstår inte hur jag kunde tycka det var bra som barn, förstod jag ens? Kanske var det mest de tillhörande popcornen som lockade. Nu njuter jag i alla fall av allt djävulskap.

Tänker på just nu

0 Läs mer >>
Idag görs det ringar, krokar, kapsylöppnare och halsband.
 

Dagens

0 Läs mer >>
...magsjuk. Hjälpte Håkan lite tafatt att rensa i smedjan så jag kan lägga ut lite mallar hur jag vill ha maskiner, ässja och allt annat.

Idag ska jag prova att smida, se om kroppen orkar. Men det måste den ju för i helgen är det Konstrunda OCH världens bästa lilla familj kommer och hälsar på mig!

I helgen..

0 Läs mer >>
Igår bakades tillsammans med Millis, Anneli & Lisa (Lisastackarn kommenderades att ta kort och fick således inte vara med på bild) andra laddningen av tunnbröden vi ska sälja på Konst- och Hantverksrundan. Och sicken bra deg Markus! Proffsiga bagare och gräddare också såklart.
 

Mys

1 Läs mer >>
 

Utställningen

0 Läs mer >>
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ibland händer det saker med folk man tycker om så att hjärtat far upp i halsgropen och man får ont i magen.

Men det gick under omständigheterna "bra". Inga köttsår, brutna ben eller så, men smärta som man till en början inte visste vad det var. Troligtvis är det "sånt som händer" och som många råkar ut för. Tackar för det och ska försöka lugna hjärtat. Tillsvidare. 
 

Igår

2 Läs mer >>
Det kom ju ett gäng söta kycklingar! Sex stycken närmare bestämt. På bilden ser vi Abbe som var den första jag såg och som är döpt efter min finaste vän Beckas underbarn.
 
Under en promenad med Ragnar kom en skock med får och gjorde oss sällskap. De hade rymt från en hage och följde snällt med oss till grannen där de bodde.
 
Pappa kom på besök! Vi fixade i trädgården, grillade, myste, drack rosé, whiskey, tittade på Pontus när han körde cross och åkte in tillsammans med Håkan på veteranbil/mc-träff på Gammlia.
 
Håkan och jag var på minisemeter med motorcykeln. Det blev en sväng till Östersund och Storsjöyran och Motormuséet i Kramfors bland annat.
 
Och utställningen såklart. Nöjd! Det kommer mer bilder sen i ett inlägg bara om utställningen.
 
Förra ägarna till huset, Ulla & Kalle, kom och hälsade på och OJ så glad jag blev! Det är som att vi känt varann hela livet, tycker så mycket om er, kom snart tillbaka.
 
Förutom att alla väggarna i smedjan nu är klara så har Håkan även byggt en jättefin port.
 
Vi var på styrdans i Gräsmyr. På vägen dit såg vi inte mindre än fem älgar under loppet av 10 min.
 
Jag var på 3-D bio med Pontus och Molly. Hemskt spännande! Dessutom sov de över för första gången vilket var jättemysigt.
 
På morgonen medans Molly sov var P och jag ute och matade hönsen och tog in ägg. Han fick rita valfri bild på ett. Trots säkert fem olika outfits medskickade var det ändå inget som passade lilla damen för det var så varmt, men det löstes rask genom en liten modevisning för Pontus som satt på dass och sedan lite justerande av axelbanden på ett av mina gamla linnen så hade vi gjort en somrig klänning som föll henne på läppen.
 
Vi har bakat tunnbröd till byaloppisen i världens finaste bagarstuga hos grannarna Lisa & Markus.
 
Ibland har det tom varit fint väder och jag har tagit lite kort ute i skog och mark.
 
Kycklingarna har såklart växt till sig. Abbe är den bruna till vänster. Det kommer ett inlägg om kycklingarna också om ett tag.
 
I lördags plockade Håkan och jag hjortron. Massor fanns det! Vi plockade ung 3 kg tror jag, sen plockade han ensam lika mycket till.
 
Jag blev så full i skratt häromdagen när jag var ute med herrn i huset då jag tror att skuggan skvallrar om hur han kommer se ut på ålderns höst.
 
Igår smidde jag hjärtan.
 
Och idag gör jag en skål. Man ska inte göra två saker samtidigt. Eller i alla fall inte blogga medans man smider. I min iver att driva den skålformad glömde jag att dekorera kanterna som jag hade tänkt. Men det kanske fanns en mening med det. Nu ska jag prova att gravera nåt fint där istället.
 
I övrigt så har jag under tiden jag varit "borta" jobbat på cafét och inte smidit alls.
 

Var ska jag börja?

3 Läs mer >>
Ville bara säga det. Eftersom aktiviteten här på bloggen varit minst sagt dålig ett bra tag. Är utan internet hemma och snikar idag in mig på mamma & Georgs trådlösa. Men, måste hasta iväg igen, ville bara ge ifrån mig ett livstecken.
 
Håll ut! Jag har massor att berätta om kycklingar, utställningen, överaskningsbesök, smedjan och annat....
 
 

Jag lever!